The Coast of Utopia (oyun)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Coast of Utopia sayfasından yönlendirildi)
The Coast of Utopia
The Coast of Utopia oyun afişi
The Coast of Utopia oyun afişi
YazarTom Stoppard
İlk gösterimRoyal National Theatre
Ülkeİngiltere
Orijinal dilİngilizce
Zaman ve mekân1833-1866 yıllarında devrim öncesi Rusya

The Coast of Utopia 2002 tarihli, Tom Stoppard'ın oyun üçlemesi. 1833-1866 yıllarında devrim öncesi Rusya'yı anlatmaktadır. Oyunlar Voyage, Shipwreck, ve Salvage olarak adlandırılır ve toplam 9 saat sürmektedir.

Oyun dünya galasını 2002'de Londra'da Royal National Theatre'da Trevor Nunn yönetmenliğinde yaptı.Voyage 22 Haziran'da, Shipwreck 8 Temmuz'da ve Salvage 19 Temmuz'da gösterildi. Gösterimler 23 Kasım 2002'de tamamlandı.[1]

Üçleme ABD'de ilk kez 2006'da Jack O'Brien yönetmenliğinde New York'taki Vivian Beaumont Theater'da gösterildi. 13 Mayıs, 2007'de gösterimleri tamamlandı. Oyuncular arasında Tony ödülü sahipleri Brían F. O'Byrne, Richard Easton, Jennifer Ehle ve Billy Crudup'un yanında Ethan Hawke, Josh Hamilton, Martha Plimpton, David Harbour, Jason Butler Harner ve Amy Irving gibi oyuncularda vardı.

Üçleme Rusya'da da oynandı. Moskova'da Russian Academic Youth Theatre'da Ekim 2007'de ilk gösterimini yaptı. (Alexey Borodin yönetti).

The Coast of Utopia müzikaller dışında en çok Tony Ödülü kazanan yapımlardan biridir. 2007'deki ödüllerde 7 ödül kazanmıştır. Bunlar en iyi oyun, en iyi yönetmen, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi kostüm, ışık ve sahne tasarımı ödülleridir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Royal National Theatre. "Productions - The Coast of Utopia: Voyage". 7 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2008. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]