Telefon Kulübesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Telefon Kulübesi (film) sayfasından yönlendirildi)
Telefon Kulübesi
Phone Booth
Telefon Kulübesi film afişi
YönetmenJoel Schumacher
YapımcıGil Netter
David Zucker
SenaristLarry Cohen
OyuncularColin Farrell
Kiefer Sutherland
Forest Whitaker
Radha Mitchell
Richard T. Jones
Katie Holmes
MüzikHarry Gregson-Williams
Görüntü yönetmeniMatthew Libatique
KurguMark Stevens
Dağıtıcı20th Century Fox
TürüGerilim, Aksiyon
Yapım yılı2003
Çıkış tarih(ler)i13 Haziran 2003
Süre81 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Swahili
Bütçe10 milyon $
Hasılat97.837.138 $

Telefon Kulübesi (İng:Phone Booth), Keskin nişancı ve seri katil tarafından bir telefon kulübesinde rehin tutulan bir adamın konu edildiği 2002 yılı ABD yapımı psikolojik gerilim filmidir. Colin Farrell, Kiefer Sutherland, Forest Whitaker, Radha Mitchell ve Katie Holmes'ün yer aldığı film, Harry Gregson-Williams tarafından bestelenen müzik eşliğinde, Joel Schumacher tarafından yönetildi. Film aslında 15 Kasım 2002 tarihinde gösterime girmesi planlanıyordu ama Beltway keskin nişancı saldırıları nedeniyle 4 Nisan 2003 tarihine ertelendi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Stu Shepard, bir saniye bile boş vakti olmayan parlak bir reklamcıdır. Sadece çok özel görüşmelerini belirlediği bir telefon kulübesinden yapmaktadır. Bir gün her zamanki gibi özel görüşmesini yaptıktan sonra kulübeden çıkarken telefon çalmaya başlar. Shepard, telefon kulübesine girip ahizeyi kaldırdıktan sonra bulunduğu yerde kalakalır ve telefonu kapatamadığı için kulübeden dışarı çıkamaz. Çünkü dışarıdan kulübeyi hedef alan bir seri katil ahizeden Shepard'ı kontrol etmeye başlar. Kendisi hakkında, iş hayatında çevirdiği dolaplar, insanlara söylediği türlü yalanlar ve evli olduğu halde başka bir kadından hoşlandığı hakkında bildiklerini söyler. Shepard'ı uyarı için kulağının kenarından vurup yaralar. Shepard mecburen keskin nişancı katilin bütün istediklerini yapmak zorunda kalacaktır.

Bu arada telefon kulübesine arama yapmak için iki fahişe gelir ve Shepard'ın kulübeden derhal çıkması için baskı yaparlar fakat Shepard telefonu bırakmamak zorundadır çünkü eğer görüşmeyi sonlandırıp kulübeden çıkarsa keskin nişancı onu öldürecektir. Fahişeler Leon adındaki kadın satıcısına haber verip Shepard'ın kulübeden çıkmadığını ve görüşme yapamadıklarını söylerler. Leon ısrarla Shepard'ın çıkmasını ister. Shepard kendisini rahat bırakmaları için Leon'a 120 dolar verir fakat Leon daha fazla ister. Shepard çıkmayınca Leon kulübenin camını kırar ve Shepard' dövmeye başlar ve tam bu esnada keskin nişancı tarafından sırtından vurularak öldürülür. Dehşete düşen fahişeler Shepard'ı suçlayarak, polisi çağırır ve onun vurduğunu söylerler. Polisler gelir ve Shepard anında şüpheli durumuna düşer. Polis de etrafı sarmaya başlamış, havadan helikopter desteği gelmiş, aynı zamanda TV haber spikerleri ve kameralar olay yerine gelip Shepard'ı görüntülümeye başlamışlardır bile. Ve buna rağmen keskin nişancının ölüm tehditleri yüzünden Shepard halen elindeki telefonu kapatamamış ve kulübede mahsur kalmıştır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Trivia for 'Phone Booth' (2002) 6 Eylül 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. IMDb. Retrieved October 18, 2010.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]