Taylor Swift'in kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Taylor Swift ödülleri ve adaylıkları
Taylor Swift 2012.jpg
Ödüller ve adaylıklar
Ödül Kazanılanlar Adaylıklar
Amerikan Müzik Ödülleri
15 18
Grammy Ödülleri
7 19
MTV Video Müzik Ödülleri
3 5
Teen Choice Ödülleri
20 31
Channel [V] Thailand Music Video Awards
1 1
Country Music Association Awards
10 14
CMT Online Awards
7 7
Nashville Songwriters Association [1] (NSAI) Award
6 6
Young Hollywood Awards
1 1
People's Choice Awards
3 9
Canadian Country Music Association
4 3
Nashville Music Award
3 3
Toplam
Toplam ödül 216
Toplam adaylık 277

ABD'li country şarkı ve bestekarı Taylor Swift şu ana kadar farklı ödüllerde 277 dalda aday olmuş ve 220 ödül kazanmıştır.

Grammy[değiştir | kaynağı değiştir]

Grammy Ödülü müzik sektöründeki sanatçılara üstün başarılarından dolayı ABD'nin Kayıt Sanatları ve Bilimleri Ulusal Akademisi tarafından yıllık olarak verilmektedir. 52. Grammy Ödülleri'nde Swift Yılın Albümü ödülünü alan en genç sanatçı oldu.[1] Aynı zamanda swift'in 19 adaylığı oldu ve bunlardan 7'sini kazandı

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2008 "Kendisi" En İyi Yeni Sanatçı Kazanamadı
2010 "You Belong with Me" Yılın Kaydı Kazanamadı
Yılın Şarkısı Kazanamadı
En İyi Kadın Vokal Performansı Kazanamadı
Fearless Yılın Albümü Kazandı
En İyi Country Albümü Kazandı
Breathe {ft. Colbie Caillat} En İyi Pop Düet Vokal Performansı Kazanamadı
White House En İyi Kadın Country Vokal Performansı Kazandı
En İyi Country Şarkısı Kazandı
2012 Speak Now En İyi Country Albümü Kazanamadı
Mean En İyi Country Şarkısı Kazandı
En İyi Country Solo Şarkı Kazandı
2013 We Are Never Ever Getting Back Together Yılın Kaydı Kazanamadı
Safe & Sound (Taylor Swift şarkısı) En İyi Country Duo/Grup Perfonmansı Kazanamadı
Görsel Medya İçin Yazılan En İyi Şarkı Kazandı
2014 "Red" Yılın albümü Kazanamadı
En İyi Country Albümü Kazanamadı
"Begin Again" En İyi Country Şarkısı Kazanamadı
"Highway Don't Care" (with Tim McGraw& Keith Urban ) En İyi Country Duo/Grup Perfonmansı Kazanamadı


Academy of Country Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Akademi Country Müzik Ödülleri, 1964'te kurulmuş yıllık olarak verilen bir ödüldür. Taylor Swift ACM tarihinde Yılın Albümü ödülünü kazanan en genç sanatçıdır. Ayrıca arka arkaya yılın göstericisini ödülünü, Carrie Underwood'dan sonra kazanan ikinci kadın sanatçı oldu.

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2007 Kendisi Yılın En İyi Yeni Sanatçı Adaylık
2008 Yılın En İyi Yeni Sanatçı Kazandı
Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
Taylor Swift (albüm) Yılın Albümü Adaylık
2009 Kendisi Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
Love Story Yılın Videosu Kazandı
Fearless Yılın Albümü(Artist) Kazandı
Fearless Yılın Albümü(Yapımcı) Kazandı
Kendisi Kristal Milestone ödülü Kendisi Kazandı
2010 Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
Yılın Göstericisi Adaylık
You Belong With Me Yılın Şarkısı Adaylık
Yılın Videosu Adaylık
2011 Kendisi Jim Reeves Uluslararası Ödülü Kazandı
Yılın Göstericisi Kazandı
Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
Speak Now Yılın Albümü Adaylık
2012 Kendisi Yılın Göstericisi Kazandı
Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
Mean Yılın Videosu Adaylık
2013 Kendisi Yılın Göstericisi Adaylık
Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
We Are Never Ever Getting Back Together Yılın Videosu Adaylık
Red (Taylor Swift albümü) Yılın Albümü(Sanatçı) Adaylık
Yılın Albümü(Prodüktör) Adaylık

Amerikan Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen Ödül Sonuç
2007 Kendisi Favori Kadın Country Sanatçısı Adaylık
2008 Favori Kadın Country Sanatçısı Kazandı
2009 Yılın Sanatçısı Kazandı
Favori Kadın Pop/Rock Sanatçısı Kazandı
Favori Kadın Country Sanatçısı Kazandı
Favori Yetişkin Çağdaş Sanatçı Kazandı
Fearless Favori Country Albümü Kazandı
Favori Pop/Rock Albümü Adaylık
2010 Kendisi Favori Kadın Country Sanatçısı Kazandı
2011 Yılın Sanatçısı Kazandı
Favori Kadın Country Sanatçısı Kazandı
Speak Now Favori Country Albümü Kazandı
2012 Kendisi Favori Kadın Country Sanatçısı Kazandı
2013 Yılın Sanatçısı Kazandı
Favori Kadın Pop/Rock Sanatçısı Kazandı
Favori Kadın Country Sanatçısı Kazandı
Red Favori Country Albümü kazandı
Favori Pop/Rock Albümü Adaylık

BRIT Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 Kendisi Uluslararası Çıkış Sanatçısı Adaylık
2013 Kendisi Uluslararası Bayan Solo Sanatçısı Adaylık

Country Music Association Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 Kendisi Horizon Award Kazandı
2008 Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
2009 Yılın Göstericisi Kazandı
Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Uluslararası Başarı Ödülü Kazandı
Fearless Yılın Albümü Kazandı
"Love Story" Yılın Müzik Videosu Kazandı
2010 Kendisi Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
2011 Yılın Göstericisi Kazandı
Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
Speak Now Yılın Albünü Adaylık
"Mean" Yılın Şarkısı Adaylık
Yılın Videosu Adaylık
2012 Kendisi Yılın Göstericisi Adaylık
Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
"Safe and Sound" (featuring The Civil Wars) Yılın Müzikal Olayı Adaylık
2013 Kendisi Zirve Ödülü Kazandı [2]
Uluslararası Başarı Sanatçı Ödülü Kazandı[3]
Yılın Göstericisi Adaylık
Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
Red Yılın Albümü Adaylık
"Highway Don't Care" Yılın Şarkısı Adaylık
Yılın Müzikal Olayı Kazandı
Yılın Videosu Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Taylor Swift Grammy Awards". http://www.peoplestylewatch.com/people/stylewatch/package/article/0,,20332903_20340606,00.html. 
  2. ^ http://taylorswift.com/news/187833
  3. ^ http://www.cmaworld.com/initiatives/international/international-awards/#achievement