Tartışma:Zenon'un paradoksları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Felsefe (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Matematik bir sayıyı istediği kadar bölebilir; onun için sınır yoktur. Ve bu bir uzunluk olduğunda da aynıdır. Mesafeyi sonsuza kadar yarısına bölebilirsiniz. Matematiksel uzunluk (DİKKAT: Soyut matematik) sonsuza kadar 2'ye bölünebilir, ama uzay zaman belli bir yere kadar bölünür -ki bölünmeler de tam değildir- ... Uzay zaman bölünemeyen parçalardan oluşur... Yani matematikteki 20 cm'lik uzunluk sonsuz nokta içerir, ama uzay zamanda 20 cm'lik uzunluk sınırlı sayıda PARÇACIK içerir ....

Ok paradoksu[kaynağı değiştir]

Bana biraz laf salatası gibi geldi. Her anda durağan evet, ama; zaman kavramını çıkarırsanız durağan. Onun dışında zaman kavramını sokmuyorsunuz ve diyorsunuz ki ok hiçbir zaman hareket etmiyor:) Unutmayın, gerçek yaşam zaman ve mekandan oluşmakta ve daha bilmediğimiz birkaç şeyden...--Ddenkel 07:48, 24 Şubat 2007 (UTC)