Tartışma:Zamanda yolculuk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Felsefe (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fizik (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Zaman (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Zaman maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Zaman kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

zamanda yolculuk var mıdır?[kaynağı değiştir]

Zamanda yolculuk yapılamaz. Çünkü zaman içerisinde hareket eden cisim yada varlığında bir zaman birimine tabi olması gerekmektedir. Örneğin bir makina var ve bu makinanın içinde bir canlı zamanda yolculuk ediyor diye düşünelim ve bu kişi zaman yolculuğu esnasında kafası kaşındı ve elini kaldırarak kafasına götürdü işte bu hareketi onun bir zaman dilimi içinde yapmasını gerektricektir. Yani eline ilk hareket verdiği noktadan elini götürdüğü kafasındaki son noktaya kadar bir zaman birimi oluşması gerekmektedir. Zamanın içinde hareket halinde olduğunu var saydığımız insan nasıl oluyordu hareket halinde olduğu zamandan bağımsız başka bir zaman birimi oluşturuyor. Yoksa zaman denilen kavram bir boyut değilde insanlığın koyduğu bir isim mi?

  • konu bilimsel içerik açıdan sadece bir teoridir. bu açıdan konunun Zamanda yolculuk (teori) adı altında taşınması daha bilimsel bir ansiklopedik çalışma olacaktır. (95.70.160.126 14:26, 1 Nisan 2013 (UTC))