Tartışma:Yadigar Ejder

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türk sineması (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türk sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türk sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Bu tür bir biyografik maddede, sanatçının tüm eserlerine bağlantı verilmesi doğru değildir. Bu temelde bu arkadaşa yazdığım iletiden alıntıları ve ek görüşlerimi aktarıyorum:

İddia; İngilizce sitede hemen hemen tüm filmlerin yada kişilerin maddesi olduğu üzerinedir. Ama burası Türkçe site, bu bir: Bütün filmlere madde açılması mümkün mü? Ülkemiz bunu yapabileceğimiz hangi sağlıklı arşive sahip..? Daha bir çok önemli sanatçı tamamlanmamışken, hangi akla sığar o sanatçıların yer aldığı filmlerin tümünün kırmızıdan maviye (kısa zamanda) dönmesi? Üstelik İngilizce Viki'nin birebir kopyası olmak gibi bir durumumuz yok, özgürüz, kendi mantığımız, ölçütlerimiz var elbet. Neyi yapıp neyi yapamıyacağımızı kestirebiliriz. Daha bir çok klasik film/oyun maddesi bile açılmamış, sinema ve sahne dünyasında sabunköpüğü/balon tabir edilen filmlere (yakın gelecekte) madde açılmasından umudumuz nasıl olsun? Hasbelkader açılanlar da deneme bazında VP:HS ile silinecek tek tümcelik olanlar,silinenlerdir.

1982'den bu yana tiyatroya emek veren ve ilgilenen, iyi izleyen biri olarak, hala bazı sanatçılar ve oyunlar hakkında bilgi edinmenin zorluklarını çok iyi biliyorum. Bırakın arşivi, sözlü olarak bile kaynak bulmak çok zor bizde..

  • Yine İngilizce Viki'de her filmin maddesinin olması nedeniyle bizim çevrilen her filme madde açmamız; o maddenin ansiklopedik ya da kayda değer olduğunun göstergesi değildir.
  • Ayrıca bu maddede olduğu gibi, asla ansiklopedik olmayan, VP:KD ölçütlerinin çoook dışında filmlere (kırmızı) bağlantı verilmesinin yanı sıra her filmin çevrildiği yıla da bağlantı verilmesi anlam taşımamaktadır. Belli bir yıla bağlantı verilmesi gerekiyorsa, o yıl o maddeyle ilgili özel bir anlam taşıyor olmalıdır ki, okuyan o yılı açıp baksın.. Yoksa madde içinde geçen ve Viki'de bulunan herşeye bağlantı açarsak, bütün maddeler rengarenk ve oyuncağa dönmüş bir hale gelir.
  • SONUÇ:

Bir çok çalışma projesinde kırmızı maddeleri maviye çevirme çabaları hepimizin zamanını alıyor. Y. Ejder'in oynadığı filmlerin tümünün madde olarak eklenmesinin de - yakın gelecekte - olanaksızlığını düşünürsek; hepsinin kırmızı yapılması (Yani bağlantı verilmesi) yerine oturmuyor. Ancak yine de Türk ve dünya sinema tarihine geçmiş, yakında içi doldurulması olasılığı bulunan filmler varsa bunlara bağlantı verilmeli elbette. Arkadaşın emeğine saygım var, oturup üşenmeden bunları yapmış sağolsun. Ama her emek verilen iş doğru sonuçlar doğurmuyor ne yazık ki. Levent Abi ileti 04:46, 1 Eylül 2007 (UTC)

Asıl adı Adnan Koyun ve doğum tarihi 18.03.1951. Sivas - Hafik - Demircilik köyünde doğdu.

Siyasetçi ve eski bakan Azimet Köylüoğlu amcası dır. Xarus (mesaj) 22.05, 2 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]