Tartışma:Yüeçiler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hindistan (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hindistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hindistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Afganistan (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Afganistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Afganistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yuezhi (Pinyin) = Yüeh-Chih (Wade-Giles)'in okunuşu "Yüe-Cı"'dır. Kaynak: "Çin'in Şimal Komşuları" (W.Eberhard) s.106 Eberhard Çin Tarihi ile ilgili bütün terimlerin ve kavim adlarının Türkçe okunuşlarını vermiştir. Saygılar. Böri 09:37, 9 Aralık 2010 (UTC)

Herhalde ch=ç anlayılışı nedeniyle kimi Türkçe kaynaklar Yüeçi diye geçmiş. Ama dediğiniz gibi doğrusu Yüe-cı olmalı. Teşekkürler. --CXX 12:57, 9 Aralık 2010 (UTC)


madem, bütün tarihcilerini aksine, proto türk olduklarini savunuyorsunuz, o zaman en azindan mete hanla yaptiklari savaşlarda mete han'a mao tun demeyin böyle inandirici olamiyoruz arkadaslar, hatta komik oluyoruz, o zaman mete hanin türk isminini kullanin ve xiongsnu'nun da hun impartorluk oldugunuda yazin.

77.186.181.170 23:19, 27 Mart 2014 (UTC)