Tartışma:Vandallar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Vandal" yerine "Vandallar" başlığı daha uygun olur mu? Mskyrider 04:44, 6 Temmuz 2006 (UTC)

Bence Vandal kalsın, "Vandallar"ı da bu başlığa yönlendirelim. Gördüğüm kadarı ile böyle durumlarda çoğunlukla tekil isim madde ismi oluyor, çoğul olan yönlendiriliyor. (En:wiki'de incelediğim çoğu maddede durum böyleydi.)--renegademsj 05:25, 6 Temmuz 2006 (UTC)

  • Vikipedilerde metin içinde çoğul kullanılsa ve hatta ilk tanımda dahi çoğul kullanılarak tanımlansa da, çoğu zaman madde isimlerinde tekil form tercih ediliyor. Şahsi kanaatimce ikisi de olabilir, yeter ki diğeri yönlendirilsin. - Noumenon mesajkatkılar 08:11, 6 Temmuz 2006 (UTC)
  • Renegade: enwiki,frwiki,dewiki ve trwiki'de sadece 3 maddeye baktım:


  1. TR: "Vandal" "Hunlar" "Gotlar"
  2. EN: "Vandals" "Huns" "Goths"
  3. FR: "Vandales" "Huns" "Goths"
  4. DE: "Vandalen" "Hunnen" "Goten"

Yalnızca bu üç maddenin 4 dilde kıyaslamasına bakarsan, madde adı tekil kullanılan bir tek Türkçe'deki "Vandal" maddesi. Diğerleri doğrudan madde adı yönlendirme değil. Her ne kadar önemsiz bir konu da olsa (yönlendirmeler kullanılabildiği için) kavimlerin adı genel kullanışta çoğuldur. Okullarda böyle gördüm. Onun için benim önerim kavim adlarını madde isimlerinde çoğul kullanmak. İyi çalışmalar. Mskyrider 12:06, 6 Temmuz 2006 (UTC)

  • Ben genelde teknik maddelerle ilgilendiğim için o tür maddelere bakmıştım İngilizce Wiki'de:
  1. Madde:"Engine" Yönlendirme:"Engines"
  2. Madde:"Plastic" Yönlendirme:"Plastics"
  3. Madde:"Polymer" Yönlendirme:"Polymers"

Ama bu kavimler konusunu çok iyi bilmiyorum. En:wiki'dekinin aynısını yapmak zorunda da değiliz. Türkçe'de doğrusu neyse o olsun. Ben Vandallar'ı yönlendirme yapmıştım. Senin dediğin şekilde değiştirebiliriz. Tşk.--renegademsj 13:13, 6 Temmuz 2006 (UTC)

  • enwikinin aynısını yapmak zorunda olmamamız konusunda seninle hemfikirim. Diğerlerindeki araştırmayı senin belirtmen üzerine yapmıştım. "Hunlar" ve "Gotlar" maddelerinde olduğu gibi "Vandallar"a çevrilebilir. Doğru olan ne ise o yapılsın ki Türkçe konusunda bir uzman sayılmam. Yöneticlerden birisi bu isim değişikliği ile yönlendirme işini halledebilirse sevinirim. Teşekkürler. Mskyrider 13:53, 6 Temmuz 2006 (UTC)