Tartışma:V. Karl

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şarlken'nin V. Karl olduğunu bilmiyordumaçıkçası. Çünkü onu sadece Şarlken olarak gördüm, okudum kitaplarda, orada, burada. Lisede de öyle öğretildi, V. Karl adıyla hiç karşılaşmadım. Madde adı Şarlken olsa daha iyi olmaz mı?--Veritas ileti 07:28, 25 Haziran 2009 (UTC)

  • Şarlken aslında zaten V. Karl demek. Fransızcada Charles Quint (Beşinci Charles)'ın okunuşuna karşılık geliyor. Osmanlıcaya Fransızcadan geçmiş. Ancak kendisi bir Alman olduğu ve bir Alman devletinin hükümdarı olduğu için adının Almanca biçimini kullanmak daha doğru olur. O da V. Karl oluyor. ---Vikiyazar 20:59, 25 Haziran 2009 (UTC)

Başarısızlıklar ?[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin bu makalesinin taraflı yazıldığını düşünüyorum.Şarlken neye dayanılarak başarısızlıkla itham ediliyor anlamış değilim.Güney Amerika'daki sömürgecilik faaliyetleri sayesinde İspanya'ya altın çağını yaşatan ve zenginliğe boğan hükümdar Şarlken'dir.Ülkesi Üzerinde güneş batmayan imparatorluk olarak adlandırılmıştır.Bugün bile İspanyolca dünyanın en çok konuşulan dillerinden biriyse bunu Şarlken'e borçludur.Umarım bu makale üzerinde gerekli değişiklikleri bilgili birisi yapar. 94.36.157.180