Tartışma:Uzman jandarma

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Uzman Jandarma sayfasından yönlendirildi)

Uzman Jandarma; Uzman Erbaş , erbaş ve erlerin üstüdür[kaynağı değiştir]

UZMAN JANDARMA Kanun Numarası: 3466

Kabul Tarihi: 28/05/1988

SORUMLULUK

Madde 9 - (Değişik madde: 12/06/2003 - 4892 S.K./4. md.)

Uzman jandarmalar, çavuş rütbesi taşıyan asker kişidir ve uzman erbaşlarda uzman çavuşlarla statü ve rütbe olarak aybı iken uzman onbaşı ve kıta çvş,onb ve erlerin üstü sayılırlar. Bunlar muvazzaflık hizmetinde ve yedeklik döneminde iken hizmete çağrıldıklarında uzman erbaş , erbaş ve erlerin üstü olup, disiplin ve cezai müeyyideler ile yargılama usulü bakımından erbaşlarla aynı hükümlere tabi tutulurlar. Askeri öğrencilerle astlık ve üstlük münasebetleri yoktur.

Uzman jandarmalar, terhis kaydı, yedeklik yoklaması, hizmete celp, eğitim ve tatbikat gibi yedeklik dönemine ilişkin olarak bu Kanunda düzenlenmeyen hususlarda 1111 sayılı Askerlik Kanununun ilgili hükümlerine tabidirler. Bu imzasız yazı İncelemeelemani (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kara , Hava , jandarma ve Dn. k.k.lığında görevli uzman erbaşlar sözleşmeli personel olup , devamlılıkları sicil amirlerine bağlıdır. Uzman Jandarmalar : SUBAY ve ASTSUBAYlar gibi MUVAZZAF (Daimi ve sözleşmesiz ) asıl personel Konumundadır.JÖH kuruluşlarında ,görevli Uzman Jandarmalar ise unsur komutanı pozisyonundadır.Kanunlarda gösterilen eksikliklerin giderilmesi için EMUD yönetimi tarafından çalışmalara devam edilmektedir. Bu imzasız yazı 88.226.65.26 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

uzman jandarma[kaynağı değiştir]

uzman jandarmalar hakkında yazılanlar doğru değildir. yazıların bir bölümünün içeriğinde uzman jandarmaların eğitimsiz olduklarından bahs ediliyor. doğru bilgileri benden alabilirsiniz.

Uzman Jandarma rütbesi[kaynağı değiştir]

Uzman Jandarma elbette bir rütbedir. Ancak, imlâ gözetmeksizin her Uzman Jandarma kelimesinin ardından rütbesi yazmak, ansiklopedik karşılanamaz. Lütfen, bu tür değişikliklerde kaynak gösteriniz. Daha önceki aynı değişiklikleriniz nedeniyle, maddeyi yeni baştan ele almak zorunda kaldım. Ayrıca Uzman Erbaşlar ile olan astlık, üstlük münasebetine de bu kadar çok yer vermemek lazım. Aynı cümlenin bin defa tekrarı oluyor.--i.e.msj 09:23, 12 Aralık 2013 (UTC)


Uzman Jandarma özel bir isimdir[kaynağı değiştir]

Şuradaki talebe itiraz eden kullanıcılar için oluşturulmuştur.

Vikipedi Türk Dil Kurumu veya Vikisözlük gibi bir sözlük olsa, buna tamam diyeceğim de..! Kime göre? Neye göre Jandarma'nın J harfinin küçük yazılmasına itiraz ediyorsunuz @Kibele, @Rapsar. O öyle şeklinde bir itiraz ya da kanun başka burası başka şeklinde bir itiraz nasıl doğru bir itiraz olabilir? Lütfen yanıtlar mısınız? --İnceleme Elemanı (mesaj) 04:56, 19 Ocak 2018 (UTC)

Türkçe dil bilgisi kurallarına göre? Büyük harf kullanımını gerektirecek bir durum söz konusu değil, bu durumlarda da büyük harf kullanmamaktayız. Rütbe adları büyük harfle başlamaz.--RapsarEfendim? 06:06, 19 Ocak 2018 (UTC)
Herhangi bir ismin başına ünvan olarak gelseydi; dediğiniz gibi büyük harfle başlaması gerekirdi. Ama burada madde ismi olarak küçük harfle kalmasında sorun yok. Hatta ünvan olarak (örnek sekiz kademeli biri için) kullanımı; Uzman Jandarma VIII Kademeli Çavuş, Uzm.J.VIII.Kad.Çvş. şeklindedir. Araştırmamda tanım olarak kullanımına rastlayamadım. chanseyMesajYaz 07:34, 19 Ocak 2018 (UTC)
Bende biraz araştırdım. Özellikle chansey'in belirttiği hususlara katılıyorum. Yanıtlar için teşekkür ederim. Kusura bakmayın, vaktinizden çalmış oldum. Herkese iyi çalışmalar.--İnceleme Elemanı (mesaj) 08:06, 19 Ocak 2018 (UTC)

@İncelemeelemani 1961-1963 için bundan yararlanılabilir.chansey mesaj? 17.43, 17 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Değişiklik çakışması oldu. Tüm yazdıklarım silindi. Uzunca yazmıştım fakat özetlemek isterim. Ülkemiz telif hakları kanunu aslında kanun, yasaların yanı sıra kamuya açık erişim babındaki tüm içeriği kamu malı saymaktadır. Fakat ne hikmetse tüm kamu kurumları Copyright simgesini sitelerine eklemekten çekinmiyorlar. Zonguldak İl J.K.lığının sitesini yaptığımda özellikle buna dikkati çekmiştim. Elbette şu anda İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı web sitelerinin CMS'si aynı hale geldi. Fakat bu durum kamunun sitelerini genelde özel şirketlere yaptırmaları, web tasarımcıların ise söz konusu detayı bilmemelerinden dolayı aynı durumda devam ediyor. Aslında telif hakları yasamızın (ABD ve Avustralya'ya kendilerine özel "Adil Kullanım"ına bile ayrı bir statü geliştirmiştir.) ABD telif hakları yasasından çok ama çok farklı yanı yok. Sadece uygulayıcılar (yani web tasarımcılar) siteyi yayımlamadan önce güzel bir araştırma yapmadıklarından dolayı Copyright simgesini alışageldikleri halde kullanmaya devam etmektedirler. Bu konuda eksik de olsa Harita Genel Komutanlığını takdir ediyorum. Bu nedenle söz konusu içeriği hiçbir çekinceniz olmadan kullanabiliriz. Belirttiğiniz adres aslında şu anda araştırdığım birkaç cilt halinde yayımlanmış J.Gn.K.lığı tarihçesinden alınmıştır. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bu sayfayı daha fazla kaynaklı hale getirmek istiyorum. --İnceleme Elemanı (mesaj) 17.59, 17 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Rica ederim, kaynak olarak belirtmiştim zaten; bu vesileyle telif durumunu da hatırlamış olduk sitelerin... Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 18.07, 17 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]