Tartışma:Uluslararası Birimler Sistemi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (C-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fizik (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

http://www.rshm.saglik.gov.tr/Referans/sayi2/ume.htm --katpatuka 12:41, 25 Temmuz 2005 (UTC)mesaj

merhaba ben ahmet bir konuda yardım istiyordum kg ile litre arasındaki fark tam olarak nedir? kg litreye tam olarak nasıl cevrilir mesela 1000kg gelen bir sıvı tam olarak kaç litredir yardımcı olursanız seviniRİM

VP:VND
Kg kütle birimi iken litre hacim birimidir, direkt bir bağ yoktur. Su üzerinden (günümüzde yaklaşık) bir bağ kurulabilir. 18 kg (1000 mol) saf su (4 Celsius, 1 atm, sıvı), ~18 litrelik yer kaplarken; bu su buharlaşınca, 18 kg su buharı ~22400 litre yer kaplar. NŞA, 4 derece saf suda yoğunluk neredeyse 1'dir (0,999972...), dolayısıyla x kg su neredeyse x litre yer kaplar.
Diğer maddeler farklı yoğunluğa sahip olduklarından bu sağlanmaz. Bir uç örnek olarak 1 kg aerojel maddesi aşağı yukarı 1 metreküp, yani 1 ton suyun kapladığı kadar yer kaplar. --Deniz (mesaj) 15:16, 1 Kasım 2016 (UTC)

Yazıdaki tablolardan birinin elden geçirilmesinin gerektiğini düşünüyorum.Temel birim olarak verilen büyüklüklerden biri aydınlanma şiddeti.Bu niceliğin İngilizce karşılığı Luminous intensity. Türkçesi ise ışık şiddeti olmalı. Esenlikler dilerim.Nedim Ardoğa 09:19, 8 Mayıs 2009 (UTC)