Tartışma:Tsitsernakaberd

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sovyetler Birliği (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sovyetler Birliği maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sovyetler Birliği kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ermenistan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ermenistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ermenistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

bunlar hepsi Türkiye'de bulunan Ermenistan'ın "kaybedilen" illerini simgeleştiriyor yazılmış.Türkiyede hangi iller Ermenilerinmişte kaybedilmiş?Bunuda ekleyinde bilelim.Kimin toprağıymışta kim kaybetmiş? Bu imzasız yazı 85.100.42.44 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Lütfen bakınız: Vilâyat-ı Sitte (Ermeniler tarafından "Batı Ermenistan" olarak biliniyor).. Kıro-headmesajjj 15:43, 4 Haziran 2009 (UTC)
Stanford J. Shawtarafından yayınlanmış Osmanlı Devleti 1914 yılı nüfus sayımı sonuçları

Bu haritada 1914 de bile çoğunluk kimde bariz belli.Geri kalan 6 il hangileri?

Kaybedilen 12 ermeni ili simgeleniyormuş. 1914 nüfus sayımını gösteren harita niye alakasız olarak silindi bunu anlayamadım.Bu illerde kimler çoğunluk gösteren harita mı alakasız? Bu imzasız yazı 85.100.42.44 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vallah bilmiyorum. Anıtın sitesine de baktım, orada tablaların tam hangi illeri simgelediği belirtilmedi. Ama isterseniz siz de bakın, belki yanlış yerlere baktım :-P. Kıro-headmesajjj 17:21, 4 Haziran 2009 (UTC)

12 lost provinces in present day Turkey diyor. O zaman Vilâyat-ı Sitte'nin tanamı değildir. Soldaki haritada göreceğimiz gibi günümüz Türkiye Cumhuriyeti'nin illerine göre 12 olabilir. Öyle ise bayağı siyasî :) Araştıralım. Takabeg ileti 17:41, 8 Haziran 2009 (UTC)

Not: Vilâyat-i Sitte Mondros Ateşkes Anlaşmasına göre Altı Ermeni İli ile aynı. Fakat Batı Ermenistan kavramı bununla tam olarak aynı değil demek ki. Takabeg ileti 17:44, 8 Haziran 2009 (UTC)

Bilen arkadaş yazsın bende göremedim.Burdada bilgiler yine havada kalmış.Ermeni illeri hangileri neye göre ermeni illeriymiş yazılmamış.

Haritaya göre "Batı Ermenistan" Artvin, Ardahan, Rize, Trabzon, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Muş, Bitlis, Bayburt illeri mi acaba? Takabeg ileti 17:55, 8 Haziran 2009 (UTC)

Dün sadece bu maddede değil bulduğum sözde kelimeleri kaldırdım. Sözde kelimesi kullanılmamalıdır. Ermeni Soykırımı terimi kullanmak istemeyenler şu anki madde ismi olan Ermeni Kırımı tercih edebilirler. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 14:56, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Peki neden kullanılmamalıdır? Lütfen açıklar mısınız? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 18:03, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Sözde Ermeni Soykırımı, Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, Sözde Pontus Soykırımı v.s. Sözde X'ler VP:TBA ihlâli barındırırlar. TDK sözlüğe göre sözde: Gerçekte öyle olmayıp öyle geçinen veya bilinen. demektir. Neden Sözde kelimesini ekleyerek maddeyi tarafsızlaştırabileceğini sandığınızı açıklar mısınız lütfen ? Takabeg ileti 18:18, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Hıım, vallah bilmiyorum. Türkçe ana dilim değil ki, o yüzden bir sürü kavramın tam anlamını bilmiyorum. Açıkladığınız için teşekkürler, ama sadece "Ermeni Soykırımı" yazmak da VP:TBA'ya aykırı olduğunu düşünüyorum. "sözde" kullanmayacaksak başka birşey kullanalım. "alleged"'in Türkçe karşılığı ne? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 18:28, 27 Mayıs 2010 (UTC)
Açıkçası çok süper çözüm bulamıyorum. Italic yazılabilir ya da "Ermeni Soykırımı" şeklinde tırnak içine alınabilir, bence. Ya da Ermeni Kırımı terimi kullanılabilir. Zira bu anıt ne sözde Ermeni Soykırımı kurmanları için ne de Ermeni Soykırımı iddiası kurbanları için dikilmiştir. Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi ile de kıyaslayalım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 02:27, 28 Mayıs 2010 (UTC)
Hııım. Katılıyorum çünkü sonunda soykırım ya da değil, ölenler vardı ve bu anıtın amacı bu ölenleri anmaktır. Sizce "Ermeni katliâmlarında ölenlerin anısına..." gibi birşey olur mu? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 13:19, 28 Mayıs 2010 (UTC)