Tartışma:Tirimüjgan Kadınefendi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Tirimüjgan Sultan sayfasından yönlendirildi)

Tirimüjgan Sultan'ın uyruğu[kaynağı değiştir]

13:52, 27 Mayıs 2006 tarihinde 85.104.212.250 IP numaralı kullanıcı Tirimüjgan Sultan'ın Ermeni asıllı olup isminin Virjin olduğu ifadesini silerek yerine Çerkez asıllı olduğunu yazmış. Ben Tirimüjgan Sultan'ın Çerkez asıllı olduğunu hiç bir yerde okumadım. Lütfen Tirimüjgan Sultan'ın Çerkez asıllı olduğunu belgelerle kanıtlayınız. Bunu kanıtlamak yükümlülüğü var, çünkü genelde kabul edilen bir tez değil.

Vikipedi'de II. Abdülhamit'in hayatıyla ilgili maddelerde duygusal bazı tartışmalara rastlıyorum. 100 sene önce yaşamış bir Osmanlı padişahı konusunda hala objektif olamamamız beni çok şaşırtıyor. II. Abdülhamit'in annesinin Ermeni olmasını kabul etmek neden bu kadar zor? İlk 2 Osmanlı padişahı dışında hemen hemen bütün Osmanlı padişahlarının veliahtlarının Müslüman ve Türk olmayan cariyelerden doğduğu bilinen bir gerçektir. Ermeni veya Çerkez, neden bu kadar önemli? Annesinin Ermeni olması neden bu kadar kötü? Fransız, Yahudi, Leh, Rum, Sırp olan padişah anneleri var. Ermeniler Osmanlı toplumuna büyük katkılarda bulunmuş bir millet. Neden Çerkez olmak kabul ediliyor da, Ermeni olmak kabul edilmiyor? Eğer Tirimüjgan Sultan'ın Çerkez olduğunu kanıtlayabilirseniz benim buna hiç bir itirazım yok. Ancak lütfen gerçekleri ideoloji uğruna saptırma hatasına düşmeyelim. Ben sadece gerçeği arıyorum. Ermeni veya Çerkez, benim için zerre kadar farketmez. İyi günler.

---Vikiyazar 14:07, 30 Mayıs 2006 (UTC)


Virjin yada Tîr-î-Müjgan Kadınefendi (16 Ağustos 1819-2 Kasım 1853) Sultan Abdülmecit'in eşi Sultan II. Abdülhamit'in öz annesidir.Erivan'da esir pazarından alınma bir Ermeni kızıdır.