Tartışma:Teknik üniversite

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ya kardeşim manyakmısın nesin Teknik Üniversiteler belli niye ekleme yapıyosun kafana göre. Bu imzasız yazı Realjackal (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sen türkiyedeki teknik üniversitelerin ismini yurt dışındaki ünlü teknoloji enstitülerinin yanına eklemeyi kendine hak görüyosun da Türkiyedeki teknoloji enstitülerini neden beğenmiyosun ve bu listeden çıkarıyosun ona cevap ver önce. Yurt dışındaki teknoloji enstitüleri teknik üniversite oluyo da türkiyedekiler olmuyomu.

  • "teknik üniversite" ve "Teknik Üniversite" ifadelerinin Türkiye'deki kavramsal gelişimi aslında tüm yüksek öğrenim kültürümüzün bir zenginliği ve derinliğidir. Ülkemizde bu ifade iki kavramı karşılıyor: 1. Fen ve mühendislik odaklı üniversite, 2. İstanbul Teknik Üniversitesi. İTÜ'nün adı Türkiye'de "teknik üniversite" ibaresi ile ikinci bir okul açılana kadar yalnızca "Teknik Üniversite" idi ve yalnızca fen ve mühendislik okulu olarak algılanıyordu. Sonrasında açılan teknik üniversitelerle birlikte sosyal dallar da bu üniversite bünyelerinde faaliyet gösteriyor, kanunen bir "teknik üniversite" tanımı yapılmış da değil. Tanım yapılırken İTÜ'nün gelişim süreci temel alınıyor ve kuruluşunda yalnızca fen ve/veya mühendislik fakülteleri (de) olan üniversite olarak algılanıyor. Ancak bu adı alan her üniversiteyi kapsaması için genel kabul görmüş tanım fen ve mühendislik odaklı üniversite şeklinde.
  • Bu sebeple teknik üniversite (üniversite türü) şeklinde ayrı bir sayfa oluşturdum ve bu kısmın içeriğini o tarafa taşıdım, buraya da anlam ayrımı ekledim. Bu mesele üzerine çok fırtına kopacağını tahmin ediyorum, ama bu kavramın tarihsel gelişimi ve kodlarımızdaki karşılığı bu şekilde ve bu tüm ülkenin zenginliğidir. Umarım üniversite taraftarlığına kurban gitmez bu girişim. Çünkü BTÜ, ETÜ, KTÜ, ODTÜ veya YTÜ'ye bir şey katmayacak ve bir şey eksiltmeyecek bir değişiklik bu. Ülkemizin kültürel kodlarını da daha iyi karşıladığını düşünüyorum.