Tartışma:Tefsir

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hukuk (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hukuk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hukuk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Dilbilim (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Dilbilim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Dilbilim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu rekram sayılmıyor mu? Şaban Piriş'inki kötüdür demiyorum. Ancak diğerler ile kıyaslarsak yeni çıktığı için buraya yazılmasını doğru bulamadım. Eğer yazarsanız diğer tefsirler de ilave etmemiz lazım. Hepsini yazacak arkadaşlarımız olursa Şaban Piriş'inkini de ilave edebiliriz, bence. İyi çalışmalar. Takabeg 06:07, 2 Aralık 2007 (UTC)


Bu kadar taninmis klasik tefsir eserler varken, neden Risalei-Nur eseri ilk basda zikredilmekte? Vikipedi bir Ensiklopedidir, cemaat Reklami icin kullanilma amacli degildir. "hidayet mesajını lafza, kelimelere takılmadan doğrudan verir" yaziyor, takilma derken, kurani kerim lafizlarina takilmak takilmamakda ne demek? Cok yazik.


Tefsir ilmi hakkinda daha cok yazilacak sey var, su an maddede yeterli bilgi yok, tefsirin birtakim cesitleri, tarihi dogusu, daha sonra tefsir usule dair bilgiler, ve bu zamanin tefsirlerine gelince, onlarada elbette yer vermek mümkün olabilir. Malesef tefsir maddemiz yabanci lisanlardaki vikipedi siteler kadar bilimsel olmamis (bak. http://de.wikipedia.org/wiki/Tafsir).

Resmi yanlışlıkla sildim, geri alabilen alsın lütfen... Hardaliyem (mesaj) 16.56, 13 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]