Tartışma:Tatlar, Nurhak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Kullartatlar" ismi "Tatlar" oldu[kaynağı değiştir]

Nurhak'a bağlı Kullartatlar Beldesi'nin ismi, Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile Tatlar oldu. Dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren isim değişikliği, beldede sevinçle karşılandı.

Nurhak'a bağlı Kullartatlar beldesi'nin ismi, Tatlar olarak değiştirildi. 29 Ağustos 2008 günkü 26982 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan isim değişikliği, yürürlüğe girdi.

Belde isimlerinin değiştirilmesi amacıyla Belediye Meclisi tarafından karar alındığını ve kararın Nurhak Kaymakamlığı kanalı ile İçişleri Bakanlığı'na iletildiğini belirten, Tatlar Belde Belediye Başkanı Ahmet Kaya, beldelerinin isminin bundan böyle Tatlar olduğunu ifade ederek, değişikliğin hayırlı olmasını diledi.

Kaya, şunları söyledi:“Komşu iki beldenin isimleri 2000 yılına kadar Kullar ve Kullartatlar idi. Her iki beldenin birbirine çok yakın olması ve isimlerinin birbirini çağrıştırması, zaman zaman sıkıntılara neden oluyordu. Birçok resmi evrak karışıyor, postalar yanlış beldelere gidiyordu. Bu karışıklığı düzeltmek için Kullar Beldesinin ismi 2000 yılında Yeşilkent yapıldı. Ancak, bu zamana kadar önceki ismi telaffuz eden vatandaşlar, isim değişikliğinden hoşnut olmadılar. Yeşilkent Beldesi'nin ismi geçtiğimiz günlerde Kullar olarak değiştirildi. Hal böyle olunca, bizde karşılıklı görüşerek beldemizin ismini Tatlar olarak değiştirmeyi kararlaştırdık. Belediye Meclisimiz tarafından alınan kararı Nurhak Kaymakamlığı'na ilettik. İçişleri Bakanlığı ise isim değişikliğini kabul etti. Bundan böyle Kullartatlar olan beldemizin ismi Tatlar olacaktır. Komşu Beldemizin ismi ise Kullar'dır. İsim değişikliğini belde halkımız olumlu karşıladı. İsabetli bir karar olduğunu ifade ettiler. Zaten halkımız tarafından bilinen ve sürekli kullanılan isimleri aldık. Kısacası beldelerimizin kendi öz isimlerine döndük. İsim değişikliğinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

İçişleri Bakanlığı tarafından, 29 Ağustos 2008 günkü 26982 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan isim değişikliği ilanında ise şu cümlelere yer verildi.

“Kahramanmaraş İli Nurhak İlçesine bağlı Kullartatlar Belediye Başkanlığının isminin “Tatlar” olarak değiştirilmesi, 5393 sayılı Belediye Kanununun 10. maddesi uyarınca uygun görülmüştür.”

Kaynak:http://www.resmi-gazete.org/sayi/2607/kahramanmaras-ili-nurhak-ilcesine-bagli-kullartatlar-belediye-baskanliginin-isminin-tatlar-olarak-degistirilmesine-dair-karar.html