Tartışma:Tarım

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

TARIM... "Gerekli, yararlı bitkileri yetiştirmek amacıyla toprak üzerinde yapılan çalışmaların bütünü, ziraat." Bu cümle TDK tarafından tarım ve eş anlamlısı olan ziraat sözcüklerinin Türkçe ne ifade ettiğini belirtir. Tarımın içerisine hayvancılığı koymak da nereden çıkıyor bu ülkede? Tarımsal demek salt bitki ile ilgili demektir. Hayvancılık (Çiftlik hayvanları üretimi, ıslahı, yönetimi ve tabii ki hastalıkları ile toplum sağlığı ilişkisi) ayrı konulardır. Ziraat veya tarım kavramı içerisinde yer alamaz.

Bu söylediğinizin hiçbir gerçekliği yok TDK sadece sözcükleri inceler ama bilim dalları hakkında karar veremez. Tarım yani agronomi bu maddede yazılan tüm içeriği kapsar. Tarım ile ilgili bütün kaynaklarda bu bu şekilde geçer. Dahası burada yer almayan balıkçılık da tarımın konusu içindedir. Sizin belirttiğiniz kaynağın tramvay için "Alttan ittirmeli üstten tüttürmeli çok oturgaçlı götürgeç" kelimesini(!) önerdiğini biliyor musunuz? Tarım ile ilgili herhangi bir kaynağa bakmanız bu kaynağın ifadesinin yanlış olduğunu görmeniz için yeterli olacaktır. Size örnek olması için birkaç kaynağı aşağıda veriyorum.--Arjety 22:09, 6 Temmuz 2007 (UTC)

Evet birçok yerde de "tarım ve hayvancılık" diye ifade ediliyor. Bu, hayvancılığın tarımdan ayrıldığını gösterir. Ancak bize fakültede öğretilen bilgi hayvansal üretimin tamamen tarım terimi içine girdiğidir. Benim hoşuma gitmeyen husus bunun bu sayfada neden bu kadar altının çizildiği konusudur. Nitekim tarım ifadesini öğrenmek isteyen kitleye bu bilginin çok gereksiz olacağını düşünmekteyim. Öte yandan propaganda yapıldığı imajı vermektedir (Salt birilerine doğruluğunu ispatlamak için yazılmış gibidir; yeri tartışma platformudur). Sayfayı en son değiştiren kişi neden bu şekilde yazdığını söylerse veya akademik kariyere sahip ise de unvan belirtirse çok iyi olacaktır ve belirtmek isterim ki şu an için ziraat fakültelerinde bitkisel üretim ve hayvansal üretim diye bir ayrım yoktur. Sadece son sınıfta alt program seçilmektedir. Bu da sadece o kişinin daha çok hangi konuda uzmanlaşmak istemesiyle alakalıdır. Yazan:**GAMZE SULTAN KÖKSALAN**