Tartışma:TIR

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Uluslararası ilişkiler (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Uluslararası ilişkiler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Uluslararası ilişkiler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Fransızca "Transports Internationaux Routiers" ne demek? Türkçe anlamı da yazılmalı. Google Translate İngilizceye çeviremediğine göre o bile hatalı olabilir.--Kullanıcı:Metrekare18mart2008 ok--Fatih 13:16, 20 Haziran 2008 (UTC)

giriş çıkış[kaynağı değiştir]

Avrupa'dan ülkemize gelen TIR araçları için girişler Kapıkule, Dereköy gümrüklerinden, ülkemizden çıkışlar ise Yayladağı, Cilvegözü, Habur ve Gürbulak gümrüklerinden yapılmaktadır.

yayladağından giriş olmuyormu--Fatih 13:11, 20 Haziran 2008 (UTC)

normalde T.I.R diye yazılıyor ve muhtemelen ingilizce bir açılımın kısaltması şeklinde yazılmış. bunun açılımını ve manasını öğrenmek için girdim ama buna dair hiçbir açıklama olmaması üzücü --78.163.105.10 08:37, 23 Ağustos 2012 (UTC)

Türkçede T.C. dışında hiçbir büyük harfli kısaltmada nokta kullanılmıyor. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 20:46, 18 Haziran 2017 (UTC)