Tartışma:T-155 Fırtına

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kore (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kore maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kore kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türk teknolojisi ile üretilen...[kaynağı değiştir]

Türk teknolojisi ile üretilen..kelimeleri ile başlayan madde bence az fazla taraflı ve isabetsiz olmuş kanaatındayım, zira :

http://en.wikipedia.org/wiki/K9_Thunder (variant altında aslı bir Güney Kore K9 Thunder üretimidir. Ve, The Turkish production is known as the T-155 'Firtina' (Storm) and it has some differences in its electronics such as radio, ballistic computer, etc.. yani, türk üretimi T-155 'Firtina' (Storm) altında bilinir ve bazı farkları vardır, telsiz,ballistik ve elektronik vs....

http://www.globalsecurity.org/military/world/rok/images/k-9-222.jpg http://i.n.com.com/i/ne/p/2006/k9thunder_550x397.jpg http://www.fas.org/man/dod-101/sys/land/row/k9.htm

bu sayfalarda bulunan K9-Thunder resimleri manayı başka yere çeker. Yani lisans altında üretilmiş bir türk versiyonu.. Askeri alanda nerdeyse hiç bilgim olmadığı için, maddeyei bilginlere bırakıyorum..teşekkürler--

Fırtına'lar, Güney Kore ile teknolojik ortaklık çerçevesinde motor hariç Türkiye'de üretilmektedir. K-9 ile elektronik olmayan kısımlar bakımından çok benzer bir araçtır, ancak K-9 da M109 Paladin'e çok benzer. Bir K/M obüsün en önemli bileşenleri olan atış kontrol sistemleri ise tamamen yerli malıdır. 78.180.147.225 11:05, 24 Ekim 2009 (UTC)


Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Bilgi kutusu geliştirerek ya da değiştirerek Teknik Veriler oraya aktaralım mı ? Takabeg ileti 13:32, 24 Ekim 2009 (UTC)

T-155 K7M Fırtına Obüsü Türk teknolojisi ile üretilmektedir.[kaynağı değiştir]

Üretimini görmek isteyen Adapazarında bulunan 1'inci Ana Bkm.Mrk.K.lığını ziyaret edip görebilir. Üretim teknolojisi tamamen millidir. Üretim teknolojisi K9'dan alındı diyenler tamamen olayı saptırmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. K9 üretim teknolojisi farklı bir kaynak ve farklı standartta kullanılan bir zırh çeliği ile yapılmaktadır. Fırtına'da kullanılan güç grubu, silah sistemi, mermi doldurma gibi sistemler proje başlangıçında K9 obüsünden tedarik edilmiş ancak bunlardan da bazı sistemleri yurt içerisinde anlaşma gereği üretim teknolojisi satın alınmadan Türk Yerli Sanayisi bütün riskleri üzerine alarak Türk teknolojisi ile üretilmiştir.


Lisans ile üretiliyor, sen hala türk mühendisliği iddiasındasın.