Tartışma:Türkiye'de büyükşehir belediyeleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Büyükşehir Belediyeleri'nin Kapatılması[kaynağı değiştir]

Hatırlarsanız ben yaklaşık bir sene önce Efeler Belediyesi adında bir sayfa açmıştım. Sonra da topluluk ilçe ile belediye arasında bir fark yok denmişti. Peki iller ile büyükşehir belediyeleri arasında bir fark var mı? Yok. Ben büyükşehir belediyelerinin kapatılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Zaten illerde büyükşehir belediye başkanı adında bir bölüm var. Tekrar büyükşehir belediyelerinin olmasını olumlu bulmuyorum. Büyükşehir belediyeleri ile iller arasındaki fark 30 mart seçimlerinden önceydi. 2012'de bir yasa çıktı ve büyükşehir belediyeleri il sınırına genişletildi. Böylelikle büyükşehir belediyelerinin ayrı sayfa olarak açılmasının bir önemi kalmadı. Kibele, Cfsenel, Fenerli1978, Diyapazon, Rapsar, Heyula91 ve diğerleri... Sizler ne düşünürsünüz? Kalabalık bir tartışma sayfası olsun ve demokratik olarak sonuca varalım. (Eski bir tartışmaydı bu. Kimse bir şey yazmayınca kullanıcıları etiketlemem gerekti) İnşallah iyi bir karar alınır. Saygılarımla... Hayırlı ramazanlar olsun. İtalyakurdu (mesaj) 13:13, 20 Haziran 2015 (UTC)