Tartışma:Türkiye'de askerî müdahaleler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Adil kullanım dosyalar[kaynağı değiştir]

Çıkarılan adil kullanım dosyalarının lisansında "bu dosya tek bir maddede kullanılabilir" demiyor. Resimlerin doğrudan ilgili olduğu maddelerde "Adil kullanım dosyalarının" gerekçelendirilerek kullanılmasında bir sakınca yok. Bu yüzden dosyaları buradan silmek yerine Adil kullanımının gerekçelendirilmesi daha doğru. Ben örnek olarak şu dosyayı bu şekilde gerekçelendirdim. Saygılar. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 05:39, 10 Haziran 2012 (UTC)

Adil kullanım dedikleri şey aslında adil değil. Sonuçta başkasının hakları yeniyor. Bu konuda köy çeşimesine başburabilirsiniz. Faydalı olacaktır. Takabeg ileti 06:16, 10 Haziran 2012 (UTC)

Açıklayıcı değil. Askerî müdahale de neye? --Cobija (mesaj) 21:17, 6 Eylül 2017 (UTC)

bu açıklayıcı tamlama kullanılmıyor, isim değişikliğini geri alıyorum, konuşulsun gerekiyorsa.. --kibele 11:30, 2 Ekim 2017 (UTC)

Eğer üniversite ders adlarında olduğu gibi vereceksek "Türkiye'de askeri darbeler" şeklinde vermeliyiz. Bu isimlendirmede girişim ve darbeler ortak işlenir. Yaygın kullanımı aslında bu. Darbe ve girişimin genellemesini (toplamını) vereceksek Cobija adlandırması doğru/görünen en mantıklı isimlendirme. Fakat böyle bir kullanıma hiç rastlamadım. Su anki adlandirma da sikintili. Tamam akla ilk gelen sey darbe girisimleri ve darbeler ama örneğin bir iç isyana mudahale gibi de anlasilabilir. Benim için hiç önemi yok ama üniversite ders adlarında olduğu gibi verilirse daha iyi olur düsuncesindeyim.--Kingbjelica (mesaj) 17:06, 2 Ekim 2017 (UTC)