Tartışma:Türkan Saylan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Türkân Saylan sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yükseköğretim (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yükseköğretim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yükseköğretim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Altbaşlık sayısı[kaynağı değiştir]

Maddede çok fazla başlık var ve başlıklardaki içerikler de çok kısa bunları uygun bir başlıkta toplasak falan.?--Hedda Gabler 17:41, 18 Mayıs 2009 (UTC)

  • Neredeyse her cümle bir başlık altına alınmış; formatımıza çok ters... biraz birleştirdim ama biraz daha birleştirilmesi gerekebilir. Bir de tamamen kaynaksız; güncel bir madde olduğu için çok okunacaktır kaynaklandırılması şart. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:52, 18 Mayıs 2009 (UTC)

etnik köken[kaynağı değiştir]

Türkan Saylan hakkında verilen bilgiler arasında etnik kökeniyle ilgili br bilgi verilmektedir. Buradaki bilgi annesinin İsviçreli Ermeni olduğu yazıyor, fakat babasının etnik kökeni hakkında bilgi (Türk) verilmemektedir.

  • o ibare yanlış, çıkartıldı. teşekkürler. --ki bl 21:31, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Vikipedi'nin Tarafsızlık İlkesi[kaynağı değiştir]

vikipedi'nin tarafsızlık ilkesi gereği Türkan Saylan hakkında yayınlanan Mit raporu, Türklüğe ve İslam dinine hakaret gibi konularda biyografiye eklenmiştir. Söz konusu eklemelerin silinmesi adı geçen ilkenin ihlali anlamına gelecektir. Bu imzasız yazı Myviki (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

eklediğiniz bölüm telifli olduğu için çıkartıldı. bu arada, tarafsızlık konusunun sadece içerikle ilgili bir konu olmadığını, ifadelerin ve konuların metnin içindeki ağırlığının da önemli olduğunu, eklenen metnin bu açıdan da sorunlu olduğunu söyleyeyim. --ki bl 12:39, 7 Ekim 2010 (UTC)

UFAK BİR EKLEME ![kaynağı değiştir]

İnşaatın hangi yılda başladığından emin değilim dolayısı ile net bilgi veremem, ancak 1996 yılında tamamlanan ve hiçbir bedel almadan MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'na bağışlanan Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Lisesi'ni inşaa ettirmiş bir çok öğrencinin kolej statüsünde eğitim almasını sağlamıştır. Sağlığı el verdiği müddetçe her daim okul ve öğrencilerinin (mezun olduktan sonra bile) yanında olmuştur. İddia edildiği gibi herhangi bir zorlama,din ve ya siyasal konularda hiç bir baskı uygulanmamış, uygulanan tek baskı tüm öğrencilerin iyi ve kaliteli bir eğitim alması için olmuştur.

Ayrıca halen ispatlananamış ve varsayımlar üzerine giden bir soruşturmanın bu sayfa da yer almasına anlam verememekteyim. Ergenekon davasını başlatan ve el bombaları ile mühimmatın bulunduğu iddia edilen evde tatbikat yapılmak üzere; 2 hafta kadar önce Ümraniye'ye gidildiği yapılan 3 saatlik arama sonunda evin yerinin bulunamadığı (ki bu kayıtlar adresleri ile birlikte saklanmak zorundadır bildiğim kadarı ile) ve aramaya son verilip tatbikatın yapılamadığı da radyo haberlerinde geçmiş, ama ne yazık ki görsel medya da yer verilmemiştir...

Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Lisesi Makina Ressamlığı Bölümü ve okulun ilk mezunlarından biriyim. Saygılarımla ... Bu imzasız yazı 212.174.88.93 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 13 Ekim 2010

Yetkisiz ekleme[kaynağı değiştir]

Merhum Turkan Saylan hakkında " tam bir müslüman ve Türk düşmanıydı " şeklindeki cümlenin yargısız infaz niteliği taşıdığını/veya yetkisiz biri tarafından eklendiğini ve çıkarılması gerektiğini düşünüyorum Bu imzasız yazı 178.233.52.41 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 25 Kasım 2010

  • İçerik çıkarılmış, bilginize. --Superyetkinileti 00:03, 26 Kasım 2010 (UTC)

Türkiye'de doğmuş Türk kültürü ile büyümüş ve yaşamış bir insanı "İsviçre Kökenli Türk" diye kategorize etmek ne kadar doğru? Evet annesi İsviçre'li, peki ya kendisi?

kategori çıkartıldı, teşekkürler. --kibele 10:04, 15 Kasım 2013 (UTC)
Kategorinin kalması için Türkiye'de doğmamış Türk kültürü ile büyümemiş ve yaşamamış biri olması gerekir diye bir kural yok. -esc2003 (mesaj) 22:27, 15 Kasım 2013 (UTC)