Tartışma:Sumgayıt Pogromu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Azerbaycan (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ermenistan (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ermenistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ermenistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Takabeg, 26 Ermeni ölümüne katliam adı veren (ve 1915'de soykırım adı veren) Ermeni kaynak taraflıdır tabii ki. Bu arada gösterdiğin ikinci kaynak için lütfen Google Books 224. sayfa İnternet bağlantısını takdim et, çünkü sayfa 223-231 "are not part of Google Books preview" :) Atabəy 02:23, 30 Nisan 2009 (UTC)

Nasıl? Google Books'ta bulamamış olabilirsin ama gerçek kitapta var. 346 sayfalık kibatın 224. sayfasında yer alıyor. Takabeg ileti 05:47, 30 Nisan 2009 (UTC)

224. sayfa Google Books'da yok. Başka kaynak bul, bilgi gerçekten öyleyse, neden bir kaynağa takılyorsun? Hadi bul başka kaynaklardan, takdim et. Atabəy 02:45, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Google books'ta görünüp görünmemesi kaynaklandırmada sorunu teşkil etmemektedir. Takabeg ileti 23:53, 8 Mayıs 2009 (UTC)

Benim açımdan hiç sorun yok. TDK sözlükte "Porgom" kelimesi soykırım ile eş anlamlı bir kelime olarak gösterildiği için Sumgayıt Pogromu başlığının sakıncalı olduğunu düşünen kullanıcı vardı. Bu diyaloğa bakın. Kendisinin endişesi ve talebi üzerine "Sumgayıt Katliamı (Massacre)" için kaynakları aramaya çalışmıştık ve Sumgayıt Katliamı olarak değiştirmiştik. Aslında yaşanan olay kelime oyunuyla değiştirilmesi mümkün olmadığı için, pogrom olsun katliamı olsun, benim açımdan hiç farketmez. Hangisi terim yaygın ise o olsun. Takabeg ileti 10:50, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Sumgayıt katliamı maddesinden yönlendirme verilmiş. Esas nedir ?--samral mesaj 21:58, 2 Şubat 2014 (UTC)

Pogrom Türkçe Vikipedi'de var olan bir madde ve ne olduğu da açık bir şekilde bu madde de anlatılıyor. --i.e.msj 18:45, 5 Şubat 2014 (UTC)