Tartışma:Sparta

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Başlangıç-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yunanistan (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

ısparta-sparta karışıklığı[kaynağı değiştir]

sparta mora yarımadasında bir yunan şehridir, sparta uygarlığı da orada kurulmuştur. ısparta ise anadoludadır. sparta'nın ısparta olarak algılanması birkaç düzine tarih kitabındaki "çeviri hatasından" kaynaklanıyor. örneğin max weber'in sosyoloji yazıları çevirisinde görebilirsiniz. fakat doğrusu sparta "sparta"dır. ısparta yönlendirmesi kesinlikle hatalıdır.

bu sadece çeviri hatasından kaynaklanır. çok saçma, sparta'nın donanmasından bahsediliyor. ısparta'da deniz yok ki! doğru çeviri için homeros'un ilyada'sını inceleyebilirsiniz. -can yayınları'ndan çıkan-. Bu imzasız yazı 88.225.216.102 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu geçmiş kaydına bakıldığında yanlış yöntemle yönlendirildiği anlaşılığıyor. Düzenlendi. Takabeg ileti 07:17, 28 Nisan 2009 (UTC)