Tartışma:Sallirmiut İnuitleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kanada (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kanada maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kanada kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arkeoloji (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arkeoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arkeoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sallirmiut tek başına diğerlerinden apayrı İnuit dalı[kaynağı değiştir]

Sallirmiutların dili bilinmiyor, fakat görgü tanıklarına göre "oldukça farklı" bir Eskimo dili olduğu anlaşılıyor. Belki de Proto-Yupikçe ile Proto-İnuitçe arasıydı kimbilir. Yazık gerçekten; zira o kadar önemli bir kayıp ki Eskimolojik araştırmalar için. 1903 yılı nispeten oldukça yakın zamandır ve Sallirmiutların diline ait tek bir kelimenin dahi kaydedilmemiş olması gerçekten esef verici ve anlamakta zorlanıyorum. Soyları resmen kırılmış fakat adına "massacre" bile diyen çıkmıyor. Bu, daha da esef verici. Neyse, Kolomb öncesi Arktik kültürleri haritasında eski (Artic-cultures-900-1500.png) versiyon dikine ve Sallirmiutsuz iken Almanca vikideki yatay ve Sallirmiut kültürünün de dahil edildiği versiyon (Arctic people 900 1500 2 1.jpg) harika, fakat Commons'a yüklenmediği için kullanılamıyor. --Kmoksy (mesaj) 18:43, 6 Aralık 2012 (UTC)