Tartışma:Sıkıyönetim

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hukuk (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hukuk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hukuk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu maddeyi Kenan Evren mi hazırladı :) ?

Kenan Evren yazmamış şahsi kanaatimce ancak bu yazının içinde bir kaç yerde eksiklik oldugu kanaatindeyim fakat yazının TARAFLI BİR YAZI DEĞİLDİR...Akademik açıdan açıklanılmaya çalışılmıştır fakat eksiklikler mevcuttur....

  • Taraflı veya doğruluğu tartışılabilir bir bilgi veya yorum göremedim. Taraflı şablonu kaldırılmalı bence. Zeppelin 10:00, 10 Ocak 2007 (UTC)
Sıkıyönetim, demokrasinin verdiği hürriyetin demokrasi aleyhine kullanılmasına mani olmak için çıkan bir idare tarzıdır. Demokrasinin yeniden sıhhat bulması için, demokrasinin getirdiği serbestliklerin bir kısmı demokrasi sıhhata kavuşuncaya kadar sınırlanır. ibaresini kaldırdım sanırım yukardaki arkadaların da karşı olduğu yer burasıydı. Bana da biraz saçma geldi o yüzden en iyisi kaldırmak diye düşündüm. ayrıca Sıkı yönetim kanununu da dış bağlantı olarak ekledim oraya bakaraktan düzenlenebilinir. Delamorenamesaj 15:57, 10 Ocak 2007 (UTC)ADNAN MENDERESİ İSMET İNÖNÜ İDAM ETTİ: