Tartışma:Süleyman Şah

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

DİKKAT..Maddede çok büyük ve affedilmez bir hata var.İznik'i alan ve daha sonra Memluklularla savaşan Süleyman Şah burada anlatılan Kayı BEYİ Süleyyman Şah olmayıp, AnadoluSelçuklu Devleti'nin kurucusu Kutalmışoğlu Süleyman şahtır. O tarihlerde kayı boyu Anadolu'ya yeni gelmiş orta ölçekte bir boydu ve Selçuklu Devleti himayesinde yaşayan bir topluluktu Burada anlatıldığı gibi kendi başına Memlüklüler gibi ortaçağın en kudretli devletlerinden biriyle harp etmeye çalışmasının maddi ve siyasi imkanı yoktur,olamaz...Derhal bu hatanın düzeltilmesi ve tarih bilgisi kıt olan insanların sık sıkyaptığı Selçuklu sultanı Süleyman Şahla Kayı beyi Süleyman Şah'ın karıştırılmasına bir son verilmesi gereklidir... Madde Süleyman Şah maddesi olduğuna göre, türbesinin resminin bulunmasında bence bir mahsur yoktur. Belki kale resmi çıkarılabilir ama türbe resmi küçük ölçekte ya da altta galeri şeklinde kalabilir. Madde büyüyünce resimler yana alınır. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 16:48, 26 Nisan 2009 (UTC)

Bence Süleyman Şah Türbesi, Caber Kalesi maddeler ile aynı formatta olmaması ansiklopedik açısından faydalıdır. Aslında madde için uygun resim mesela Süleyman Şah'ın portrait v.s. varsa güzel olacak. Takabeg ileti 16:53, 26 Nisan 2009 (UTC)
  • O zaman kale resmini çıkaralım. Türbe ve yazıt kalsın, bu değişiklik savaşı da binsin :) --Abuk SABUK♫ ♫ 16:54, 26 Nisan 2009 (UTC)

Caber Kalesi ve Süleyman Şah maddesi[kaynağı değiştir]

Aslında oradaki resimler Süleyman Şahla alakalı . çünkü o yer Süleyman şahın kabrinin olduğu yerdir. Uzaktan panaromik görünümüdür. Ayrıca resimler küçültülmemeli 300 olunca yazılar okuuyor ve görsel olarak daha göze hitap ediyor.--Yeniler 10:25, 27 Nisan 2009 (UTC)

Fazla büyüktür. Ayrıca Süleyman Şah'la doğrudan alakalı (yani dolaylı olarak alakalı da) resimlerin eklenmesiyle maddenin göresel ahengi bozuldu. Yani çirkinleştirildi. Süleyman Şah'ın portresi yok mu hiç? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:30, 27 Nisan 2009 (UTC)

Birde

{{ana|Süleyman Şah Türbesi ve Caber Kalesi}}

şeklinde bağlantı verildi. Takabeg ileti

Maddenin şu hali[1] mi yoksa resimleri küçültülmüş ve bilgileri çıkarılmış ve bin yıllık bilgilerden oluşan haline copyright diyen şu hali mi?[2] oylarınıza sunuyorum. Görüşlerinizi burada belirtiniz [3]. Az demokratik tavırla sorun çözülsün ve edit war sona ersin...--62.242.98.234 06:20, 28 Nisan 2009 (UTC)

Birinci Halinde kalsın[kaynağı değiştir]

  • Birinci halinde kuvvetle kalsın. İngilizcede de kalıyor, netekim.--Yeniler 18:42, 30 Nisan 2009 (UTC)

İkinci halinde kalsın[kaynağı değiştir]

Bu resimler için oylama yapılmıyor, Vikipedide. Herşeyden önce madde metninin zenginleştirilmesi ve kaynaklandırılması lazım. Birazcık araştırdım da babasının Gündüz Alp olduğunu yazanlar var Kutalmış olduğunu yazanlar. Takabeg ileti 06:56, 28 Nisan 2009 (UTC)

  • Resimler için oylama yapılmadığı doğrudur ama her kullanıcının fikir belirtmekte hakkı vardır. Süleyman Şah maddesinde türbe resminin bulunması zarardan çok fayda getirir. Bence de türbe resmi eklenmeli.--Abuk SABUK♫ ♫ 08:50, 28 Nisan 2009 (UTC)

Türbe filanın zararı yoktur. Ama önceki sürümü gibi olmasın. Daha önce Şükrü Saracoğlu maddesinin başlangıcında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun resmi vardı:)) Öyle de olmamalı. En iyisi Süleyman Şah'ın portresini bulmak. Takabeg ileti 08:59, 28 Nisan 2009 (UTC)

  • Önceki sürümünde resim kirliliği var haklısınız. Ancak küçük boyutta bir türbe resmi madde ile doğrudan alakalı. Birisi Süleyman Şah Stadı'nın resmini koyarsa kaldırırız :) Benzer maddeler bir sürü olduğu için bence de kale resimlerine gerek yok. Bir tane kale resmini türbe maddesine ekledim. Ufak bir tarama yaptım ancak sanırım Süleyman Şah'ın temsili de olsa bir resmi yok. Biraz daha araştırmak gerekli.--Abuk SABUK♫ ♫ 09:15, 28 Nisan 2009 (UTC)

Alınma meselesi[kaynağı değiştir]

  • İznik'i alan ve daha sonra Memluklularla savaşan Süleyman Şah burada anlatılan Kayı BEYİ Süleyyman Şah olmayıp, AnadoluSelçuklu Devleti'nin kurucusu Kutalmışoğlu Süleyman şahtır. O tarihlerde kayı boyu Anadolu'ya yeni gelmiş orta ölçekte bir boydu ve Selçuklu Devleti himayesinde yaşayan bir topluluktu Burada anlatıldığı gibi kendi başına Memlüklüler gibi ortaçağın en kudretli devletlerinden biriyle harp etmeye çalışmasının maddi ve siyasi imkanı yoktur,olamaz...Derhal bu hatanın düzeltilmesi ve tarih bilgisi kıt olan insanların sık sıkyaptığı Selçuklu sultanı Süleyman Şahla Kayı beyi Süleyman Şah'ın karıştırılmasına bir son verilmesi gereklidir... Bu imzasız yazı 144.122.250.226 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Madde içine yazılan bu metni tartışma sayfasına konuyla alakası olması nedeniyle yazdım. Fakat tartışmanın başında da Abuk Sabuk'un bu konuyla ilgili olduğunu düşündüğüm bir yazısını gördüm. Benim bu konuda bilgim yok. Fakat madde kaynaklar ile doğrulanarak güzel hale getirilirse, zaten buna itiraz edilemez veya itiraz eden de kendi kaynaklarını ekler. Sonuçta burada her uygun ve kaynaklı düşünceye göre maddelere içerik ekleyebiliyoruz. Kolay gelsin.--i.е. vposta 07:13, 9 Mayıs 2012 (UTC)

Ertuğrul'un babası olduğu, kesinlik[kaynağı değiştir]

Ertuğrul Gazi maddesini yazarken soyu hakkında farklı görüşlerin olduğunu görmüştüm. Ertuğrul'un babasının Gökalp, Gündüz Alp ve Süleyman Şah olduğunu söyleyen faklı Osmanlı dönemine ait kaynaklar var. Popüler görüş Ertuğrul'un babası olduğu yönünde olsa da diğer kaynakları yok sayabilir miyiz?--RapsarEfendim? 09:13, 23 Şubat 2015 (UTC)

Ölüm meselesi[kaynağı değiştir]

Alparslan'in oğlu 1. Tutus ile savaşan Ertuğrul'un babası süleyman şah degil, anadolu selçuklu devletinin kurucusu süleyman sahtır. birbirinden ayırt edilmesi gerekiyor Trapaemin (mesaj) 11.27, 30 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]

Gündüz Alp - Süleyman Şah maddeleri[kaynağı değiştir]

Maddenin Gündüz Alp maddesiyle birlikte ele alınması ve iki maddenin de baştan yazılması gerekiyor. Ya da iki maddeyi birleştirmeliyiz. Bilgi karmaşasını nasıl çözeceğiz bilmiyorum. Emre Güneş123 (mesaj) 01.00, 21 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

Süleyman Şah degil Alp[kaynağı değiştir]

Ertugrul Alp, Kaya Alp, Gunduz Alp hepsi de Alp=Sovalye manasinda kullaniliyor, ortada kurulmus bir devlet yok iken adam nerenin hangi ulke ya da topraklarin Şah'i olabilirdi ki? Ya da o mezarda yatan insanin Kutalmışoğlu Süleyman Şah oldugunu kabullensinler.108.18.143.93 16.45, 21 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]