Tartışma:Robert Lisesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İstanbul (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İstanbul maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İstanbul kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu "......" in ünlüleri, "şuradan yetişmiş ünlüler" bölümlerinin kıstası nedir sahi? Ünlü nasıl olunuyor? Her önüne gelen, kendisinin, teyzesinin, amcasının ismini "ünlü" diye buralara ekleyebilmeli midir? Fikirler? --Metal Militia 09:50, 20 Ekim 2006 (UTC)

  • Bu son derece öznel bir konu, bana göre ünlü olan başkasına göre ünlü olmayabilir. Yani zor bir konu; önerim bölüm başlığının ünlü yerine tanınmış kişiler olarak değiştirilmesi ve bu tanınmışlık kriterininde VP:SAM oylamalarında dikkate aldığımız (google araması, bilinilirlik vs.) kıstaslarla saptanmasıdır. Yani ansiklopedik olmayıp adına madde açılamayacak kişilerin bu bölüme yazılmamasıdır. Yine de fikir ayrılıkları olabilir, bu durumlarda da tartışma sayfasında vikipedistler arasında konuşularak sonuca varılabilir.--renegademsj 10:13, 20 Ekim 2006 (UTC)

ama dikkat ederseniz burada yazı insanların çoğu tanınmış kişiler belki hepsi bilinmeye bilir ama önemli kişilerdir

Yabancı ünlüler[kaynağı değiştir]

Bu kısmın kaynakçası ya tamamlana ya da kaldırıla. Temelsiz iddialarda bulunulmamalı.

Kaynaksız ve Asılsız[kaynağı değiştir]

İddiaları destekler nitelikte hiçbir kaynak gösterilmemiş. İngilizce Vikipedi bir kaynak olamayacağı gibi, bahsedilen hiçbir iddia İngilizce makalede yer almamaktadır. Söylenenlerin doğruluğu kesin olmamasına rağmen bu makalede yer almaları kötü niyetin göstergesidir. Eğer gerçekten bu iddialar doğruysa (ki kanıtlarla desteklendiğinde buna kimse itiraz edemez), o zaman kaynaklar hemen belirtilmelidir. Türkçe Vikipedi'nin, hatta Türkçe tüm makalelerin sorunu budur: Çamur at, izi kalsın. Kimse yazarın ne düşündüğünü umursamıyor. Önemli olan KAYNAKların ne söylediği. Elbette kaynakları doğru seçmek de ayrı bir meziyet.

Lisenin logosunda Robert Collage olarak gözüküyor. Sitenin Türkçe sürümünde ise Robert Kolej denmiş. Lise nereden gelmiş ki?--RapsarEfendim? 08:14, 2 Ocak 2012 (UTC)

resmi ismi bu olduğu için böyle yapılmış. ancak hem okulun resmi sitesinde, hem mezunlar derneğinde, hem viki dillerinde kolej olarak kullanılıyor. şurada da konuşuluyor. isim değişikliği söz konusu olabilir, konuşmak gerek. --ki bl 21:18, 4 Mayıs 2012 (UTC)

Diğer viki dilleri rehberimizdir onlara uyma mecburiyetimiz yoktur. Okulun sitesinde tek kullanılan ad bu değil. RC Hakkında başlıklı bölümde yalnızca Robert Lisesi adının kullanıldığı görülebilir. İnsanların tanındığı adın esas alınması her konuda bu kuralı uygulayacağımız anlamına gelmiyor. Bu tür kuruluşlar için daha ciddi olunmalı. Böylesine rahat davranamayız. esc2003 (mesaj) 10:57, 5 Mayıs 2012 (UTC)
Aynı yerde Robert Kolej de deniyor ama :)--RapsarEfendim? 11:45, 5 Mayıs 2012 (UTC)
Ek olarak resmi sitenin sol altında yer alan "İstanbul Amerikan Robert Lisesi" yazısı ve MEB'in adlandırmasına bakarak lise kalması bana mantıklı gözükmeye başladı.--RapsarEfendim? 11:47, 5 Mayıs 2012 (UTC)