Tartışma:Ravalpindi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Pakistan (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Pakistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Pakistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Askerinin çoğunluğu Ravalpindili[kaynağı değiştir]

Selam. Pakistan Ordu mensuplarının en az yüzde 70'inin Ravalpindili olduğu söylenmektedir cümlesi çıkarılmış. Sorunu nedir? Takabeg 11:25, 28 Aralık 2007 (UTC)

Paron yaa. Yeri değiştirilmiş o cümle kalıyor tamamdır teşekkür ederim. Takabeg 11:26, 28 Aralık 2007 (UTC)

Çift madde meselesi[kaynağı değiştir]

Selam. Bu Ravalpindi maddesi dışında Rawalpindi maddesi mevcuttur. Bu madde daha önce fazla dikkatini çekmemiş ve son günlerde ilgileri toplamaya başlamış bir maddedir. Katkıda bulunacak arkadaşlarımızın aynı maddeye yazmalarını sağlamak amacıyla, açılış tarihlerine bakarak geçici olarak Rawalpindi (Türkçede W harfi yoktur gerç) maddesiyle birleştirerek tartışma sayfasında başlık hakkında tartışma başlamamızı uygun görüyorum. Takabeg 22:11, 4 Ocak 2008 (UTC)

Ravalpindi mi Rawalpindi mi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Ravalpindi ile Rawalpindi maddeleri, çift madde olduğu tespit edilmişti. Arkadaşlarımızın katkılarının bir yerde toplanabilmesi için geçici olarak Rawalpindi maddesi olarak birleştirildi. Başlığını (bu da geçici olarak) Rawalpindi seçtik. Ancak Türkçe'de W harfi yoktur. Gazetelerde Ravalpindi olarak geçiyor. Hangisi daha uygun? Fikirlerinizi bekliyoruz. Takabeg 06:31, 5 Ocak 2008 (UTC)

Kullanıcı:Cfsenel, sen ne düşünüyorsun? Rawalpindi'yi kullanmamamız gerekiyor, okunuşu esas almak gerekiyor. Ravalpindi mi Revalpindi mi olmalı? İkisine de rastladım ben.--RapsarEfendim? 10:25, 25 Mart 2015 (UTC)
Rawalpindi'yi İngilizceden aktarmış maddeyi o şekliyle açan kişi, hatalı tabii. ('و' Batı dillerine 'w' olarak Latinize edilir, Türkçede o ses olmadığından en yakın karşılık olarak 'v' kullanılır.) Revalpindi kullanımı ilginç. Urduca ya da Pencapça ile ilgili özel bir bilgim yok, ama okunuşunun Ravalpindi olması lazım, hatta ilk a uzun olacak şekilde (İngilizce sayfada verilen okunuş da bunu doğruluyor). Ama yine de Türkçeye bir şekilde Revalpindi olarak geçip yerleştiyse o kullanmak gerekirdi, fakat zaten Ravalpindi daha yaygın gördüğüm kadarıyla, en doğrusu o olur gibi görünüyor.--Cfsenel (mesaj) 02:54, 26 Mart 2015 (UTC)