Tartışma:Ramil Seferov

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ermeni karşıtlığı[kaynağı değiştir]

Ermeni karşıtlığı adlı kategorinin maddeye eklenmesi için kaynak bulunmamaktadır. Maddede bulunan "Bizimle beraber eğitimde iki Ermeni'nin olduğunu da öğrendim... Yanımdan geçerken Ermenice bir şeyler mırıldanıyor ve yüzüme bakarak gülüyorlardı. Ben de onları öldürmeye, daha doğrusu kafalarını kesmeye karar verdim. Çünkü Ermeniler Azerileri aynı yöntemle öldürmüşlerdi" sözler doğrultusunda kişinin "Ermeni karşıtı" olduğu yargısında bulunmak özneldir ve VP:TBA ihlaline neden olur. --esc2003 (mesaj) 14:52, 10 Mayıs 2013 (UTC)

elbette bu kategorinin eklenme nedeni o cümle değil olayın tamamıdır. kişinin ifadesinin tamamı ve çevirisi mevcut ama nedense güvenilmez kaynak olarak değerlendiriliyor. nasıl bir kaynak beklentisi içinde olduğunuzu öğrenebilir miyim? esasen ben bu tip kategorileri son derece sorunlu buluyorum. bu tip kategorilerin eklendiği diğer kişiler için de kaynak bulmak sorunlu. açıkça 'ben filan karşıtıyım' denen durumlar yok denecek kadar az ama mesela Kategori:Antisemitizm'de de birçok isim mevcut. bu kategorinin ekleme nedeni kişinin ermenistan ve azerbeycan arasında krize neden olan bir olayın faili olmasıdır, bu açık. ve bu tip bir kategori mevcutsa buraya eklenmesinden daha doğal bir şey olamaz. ikincisi 'katil' kategorisini çıkartmışsınız. bunu rencide edici buluyorsanız buyrun Kategori:Milletlerine göre katiller'de konuşalım tamamını kaldıralım. değilse türkçede cinayet işleyenlere katil deniyor. her iki kategoriyi de yeniden ekliyorum. diğer kullanıcıların yorumlarını bekleyelim. --kibele 15:49, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Katil kategorisi için rencide edici mi buluyorsunuz demişsiniz. Şuradaki işleminizdeki amacınız nedir? Nasıl bir kaynak beklentisi içinde olunduğunu öğrenmek için VP:GÜVEN'e bakabilirsiniz. "bu kategorinin ekleme nedeni kişinin ermenistan ve azerbeycan arasında krize neden olan bir olayın faili olmasıdır, bu açık. ve bu tip bir kategori mevcutsa buraya eklenmesinden daha doğal bir şey olamaz." kategori bu durumda kullanılabilir mi? İki ülke arasında krize neden olay ile Ermeni karşıtlığının ilgisi nedir? Ancak Kategori:Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri eklenebilir bu durumda. Kategorilerde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bir kişi veya grup etnik mensubiyeti nedeniyle zulme uğramışsa ...karşıtlığı eklemek uygundur ve ancak bu durumda kategori eklenebilir. ---esc2003 (mesaj) 15:58, 10 Mayıs 2013 (UTC)
katil lafını pek sevimli bulmuyorum ben bir ansiklopedi açısından, belli ki onu görüp çıkartmışım. tam da bunu diyorum, tek tek maddelerdekini çıkartmaya bırakmayalım toptan halledelim. genel olarak değil, ermeni karşıtlığı için nasıl bir kaynak bekliyorsunuz demiştim. bu kavram zaten öyle sık sık kullanılan bir şey değil, dolayısıyla kaynak kullanımı da zor. "Bir kişi veya grup etnik mensubiyeti nedeniyle zulme uğramışsa ..." hem kişinin ifadesi hem de mahkumiyet detayları zaten bunu söylüyor bize.. --kibele 16:19, 10 Mayıs 2013 (UTC)
"Katil lafını pek sevimli bulmuyorsunuz"? Vikipedi kişisel yargılarımıza göre şekillenmiyor. Suça dair sevimli sözcüklere rastlamak ne yazık ki imkansız. Kişinin ifadeleri intikam duygusuyla hareket ettiğini gösterir. Cinayet herhangi bir Ermeniye değil, bir Ermeni askerine yönelik gerçekleştirilmiş. --esc2003 (mesaj) 16:40, 10 Mayıs 2013 (UTC)
en:Category:Azerbaijani people convicted of murder (Kategori:Cinayetten hüküm giyen Azeriler) uygun. Yanikyan için de en:Category:American people convicted of murder (Kategori:Cinayetten hüküm giyen ABD'liler) uygun. Takabeg ileti 16:16, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Azeri katiller eklendi. Kibele'nin de dediği gibi Türkçedeki anlamı bunu gerektiriyor. Fakat Yılmaz Güney için Türk katilller kategorisini kaldırıp Kategori:Cinayetten hüküm giyen Türkler kategorisini oluşturmuştum. Bu durumda ona da katil demek gerekiyor mu? --esc2003 (mesaj) 16:23, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Bu "Cinayeten hüküm giyenler XX" kategorileri zaten "Katiller" in alt kategorisidir. Dolayısıyla bu maddeye Kategori:Cinayetten hüküm giyen Azeriler'ın eklenmesi ve Kategori:Azeri katiller'in kaldırılması için tartışmaya gerek yok. Eğer tartışılması gereken bir şey varsa Kategori:Katiller'in adlandırması. Kategori tartışma:Katiller de devam etsin. Takabeg ileti 16:30, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Haksız yere hüküm giyenler olabilir. Yine aynı şekilde aranan ama bir türlü yakalanamayan katiller de olabilir. Üst kategori var ise alt kategori kullanılamaz (veya tam tersi) demek her durumda doğru değil. --esc2003 (mesaj) 16:50, 10 Mayıs 2013 (UTC)

şurada anlatıyor kendisi neden öldürdüğünü.. --kibele 16:33, 10 Mayıs 2013 (UTC)

  • Anlamıyorum Azeri katilleri geri ekledim Cinayetten hüküm giyen Azeriler kategorisi çıkartılmış. --esc2003 (mesaj) 16:46, 10 Mayıs 2013 (UTC)
anlamayacak birşey yok, değişikliği geri aldığım için öyle olmuş. --kibele 17:15, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Katili ekledim, cinayetten hüküm giyeni niye çıkartıyorsunuz, anlam veremediğim bu. --esc2003 (mesaj) 17:17, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Yani blind revert'in sonucudur. Uzatmanıza gerek yok. Zira artık Kategori:Cinayetten hüküm giyen Azeriler-Kategori:Azeri katiller konusu OK'dir. Kategori:Ermeni karşıtlığı napalım ? Öteden beri kafamda soru işaretim vardı ve hâlâ var: Kategori:Ermeni karşıtlığı, Kategori:Antisemitizm gibi kategorilerin kişilere eklenmesi gerçekten uygun mu ? Takabeg ileti 17:20, 10 Mayıs 2013 (UTC)
X Karşıtlığı gibi kategoriler gerçekten sorunlu. ve bu kategorilerin uygulanmasında bariz bir adaletsizlik var. örneğin Serj Sargsyan bu durumda [Kategori:Türk karşıtlığı]'nı haketmiyor mu? topluluğumuz içinden özellikle "iyi hafızaya sahip" olan arkadaşlar hemen hatırlayacaklardır ki kendisi ermeni gençliğine ağrı dağı'nı almayı (koca dağı ne şekilde alacaklarsa artık) hedef göstermişti. bunun gibi çoğu ermeniye türk karşıtlığı ve azeri karşıtlığı, yine çoğu azeriye ve türke ermeni karşıtlığı kategorisi eklenmelidir bu durumda. yani karşıtlık kategorileri sorunlu. bunların ya toptan kaldırılması lazım, ya da yalnızca aralarında yakın tarihte açık bir savaş, münakaşa falan olmamış toplumların fertlerine eklenmesi lazım. yani mesela bir ingiliz kalkıp da açıkça ispanyol karşıtlığı yaparsa, buna Kategori:İspanyol karşıtlığı eklenebilir belki. bu durumda da sınır belirlemek yine çok zor olacaktır. ANADOLU (mesaj) 20:04, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Örnekte etnik karşıtlık var mı? Ben emperyalist bir amaçtan söz edildiğini anladım. Solingen Faciası gibi bariz örnekler için bu kategoriler uygundur. Mesela Hıristiyan misyonerlere misyonerlik faaliyetleri sebebiyle zarar vermek Hıristiyan karşıtlığı olur. Ya da dinlerin nefret kaynağı olduğunu belirten bir ateistin ya da hümanistin yaptığı din karşıtlığıdır. --esc2003 (mesaj) 20:17, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Örnekte ne etnik karşıtlık var, ne de emperyalist bir amaç. çünkü örnek tümden, kaynaklarıyla beraber çıkartılmış. tba ihlaliymiş. adamın "Karabağ'ı biz aldık, AĞrı'yı da siz alırsınız" dediğini aktarmak da, Karabağ SAvaşı'nda ermeni güçleri komuta ettiğini söylemek de hep ihlalmiş. yüce politikalarımız (Allah saltanatlarını daimi etsin) gücenirlermiş. Kibele sağolsun, Politika hazretlerini (Şanları yüce olsun) gücendirmemek için hepsini toptan halletmiş, çıkarmış. yakın zamanda bununla da ilgileneceğim. ANADOLU (mesaj) 20:28, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Verimsiz değişiklik savaşı önlemek için Ramil Seferov#Gurgen_Markaryan_Cinayeti açıp Kategori:Ermeni karşıtlığı ekledim. Vikipedi:Yaşayan insanların biyografilerine de dikkat etmemiz lazım. Gerçekten Vikipedi:Doğrulanabilirlik, Vikipedi:Tarafsız bakış açısına uygun kaynaklarlar ile ispatlanması mümkün mü ? Eğer uygun kaynaklar varsa, önce eklesinler. Washington Post da Ermenistan Savunma Bakanı'nın iddiası olduğunu belirterek alıntı etti (The Armenian Defense Ministry's statement said the murder was "a result of the bellicose anti-Armenian propaganda, unleashed by the authorities of Azerbaijan lately."). O yüzden eğer Ramil Seferov#Gurgen_Markaryan_Cinayeti sayfasına da Kategori:Ermeni karşıtlığı kategorisinin eklenmesinin sorunlu olduğunu düşünürlerse, kaldırılmasına karşı değilim, şimdilik. Takabeg ileti 17:47, 16 Mayıs 2013 (UTC)

yukarda esc, "Bir kişi veya grup etnik mensubiyeti nedeniyle zulme uğramışsa ...karşıtlığı eklemek uygundur ve ancak bu durumda kategori eklenebilir." demiş. kişinin kendi ifadesi var ermeni olduğu için öldürdüğüne dair. bunu gösterdikten sonra ise bu kategori "Şahsın eyleminin tüm Ermenilere yönelik olduğuna dair kaynak yok. Kişinin Ermeni olmasıyla Ermeni asker olması arasında fark var." diye kaldırılıyor aynı esc tarafından. gerçekten sadece 'bu kategorinin buraya eklenmesini istemiyorum" demek oluyor bu. her kaynak gösteriminde yeni bir kriter! daha önce de defalarca söylediğim gibi, bu kategorilere ilişkin sayfada konuşulabilir ve prensip kararları alınabilir. bu kategoriler durduğu sürece bu maddeye eklenmesini önlemeyiniz kişisel düşüncelerle lütfen. --kibele 18:07, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Ermeni olduğu için öldürdüğüne dair bir ifadesi yok. Karabağ'da halkına zulmedenlere karşı kin beslediğini ifade etmiş. "bu kategorinin buraya eklenmesini istemiyorum" sizin yaptığınıza denir "sevimsiz buluyorum" diyerek kategori çıkarttığınız kendiniz söylediniz. Bunu yaparken TBA'yı öne sürmeniz ise kuralları kişisel görüşünüze göre kötüye kullanmak oluyor. "Bu kategori ya burada kalacak ya hepsi gidecek" gibi bir tavır içinde olduğunuzu seziyorum. Yaptığınız yanlıştır. --esc2003 (mesaj) 18:18, 16 Mayıs 2013 (UTC)
Yukarıda Esc2003'nin ne dediği önemli değil. Esc2003'nin dedikleri politika veya yönerge olarak kabul ediliyor mu ? Ayrıca özette yazılan Şahsın eyleminin tüm Ermenilere yönelik olduğuna dair kaynak yok. Kişinin Ermeni olmasıyla Ermeni asker olması arasında fark var. yorumu da mantıklı değil, bence. Kendinin beyanı hakkındaki kullanıcılarının kişisel yorumlarına göre değil, Vikipedi:Doğrulanabilirlik, Vikipedi:Tarafsız bakış açısına uygun, birden fazla bağımsız ve tarafsız Vikipedi:Güvenilir kaynaklara göre (o kaynaklardaki değerlendirmeler ve tanımlamalara göre) yazılmalıdır ve kategorilendirilmelidir. Takabeg ileti 18:17, 16 Mayıs 2013 (UTC)
Neden bahsettiğinizi anlamadım, mantıksız olan nedir? Cinayeti öldürdüğü kişinin Ermeni olduğundan dolayı yaptığını söylemiyor. Yukarıda bahsettim, Karabağ Savaşında Ermeni askerler tarafından öldürülen Azeri halkın yaşadıklarından etkilendiğini söylüyor. Ayrıca kişilerin kendisine yönelik kışkırtıcı tutum içerisinde olduklarını iddia etmiş. --esc2003 (mesaj) 18:27, 16 Mayıs 2013 (UTC)
Sadece Kullanıcı:Kibele ve Kullanıcı:Esc2003 değil hangi kullanıcı olursa olsun, kişisel yorumlarına göre davranmaktan vazgeçiniz, lütfen. Yukarıda dediğim gibi kriterlere uygun kaynaklar varsa kategori eklenir. Eğer yoksa eklenmez. Vikipedinin işleyişi böyle değil miydi ? Takabeg ileti 18:35, 16 Mayıs 2013 (UTC)

maddede şu andaki kaynaklar zaten bu kategorinin eklenmesi için yeterlidir. sizin eklediğiniz bölüm dahil olmak üzere. --kibele 18:50, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Benim söylediğim nedir? Kaynakta "Ermeni diye öldürdüm" bilgisi yer almıyor. Yukarıda video paylaşmışlar, hiçbir yerinde böyle bir ifade yok. Ayrıca kişisel bir yorumda bulunmadım. Şahsın ifadesini kısaca özetledim. --esc2003 (mesaj) 18:44, 16 Mayıs 2013 (UTC)
bir propaganda videosu olduğu için ifadenin bazı kısımları kesilerek kurgulanmış. ama buna rağmen ermeni olduğu için öldürdüğü açıkça anlaşılıyor ki mahkumiyetini de bu nedenle aldı. --kibele 18:50, 16 Mayıs 2013 (UTC)
Mahkumiyet kararında cinayetin canice işlendiği, kurbana aşırı zulmedildiği söyleniyor. Ermeni karşıtlığı aramak öznel oluyor. Türkiye'nin temsilcilikleri yok edilmeli diyen Yanikyan için de Türk karşıtı denilebilir o vakit. Ama bu kişinin eylemi Türklere değil Türk temsilciliklerine yönelik, dolayısıyla Türk karşıtlığı uygunsuz. --esc2003 (mesaj) 18:57, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Sevag Şahin Balıkçı olayı maddesine bile ermeni karşıtlığı kategorisi eklenmişse -ki olayın kasıtlı bir cinayet olduğu dahi henüz sabit değil, hele hele maktül olarak özellikle bir ermeninin seçilmesinden bahsetmeyelim bile- bu maddeye haydi haydi eklenir. ayrıca,
@Esc: kişinin ermeni karşıtı olması için bunu açıkça ifade etmesine gerek yok. bilakis, ermenileri sevdiğini açıkça ifade etmeyen, "hepimiz ermeniyiz" yürüyüşlerine katılmayan, "ermenilerden özür diliyoruz" kampanyasına imza atmayan, sokakta gördüğü her ermeniyi sarılıp öpmeyen herkes ermeni karşıtı kabul edilebilir belki. bu da bir fikir. tartışmaya açmak lazım. ANADOLU (mesaj) 18:54, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Bir Ermeniyi milliyetçi/ırkçı saiklerle öldüren biri Ermeni karşıtıdır. Bu niye bu kadar tartışma konusu olmuş anlayamadım açıkçası. Oğuzhan (mesaj) 23:14, 2 Ocak 2014 (UTC)

Irkçı ya da milliyetçi olduğu için öldürdüğü maalesef yorum, varsayımdır. Bu kadar tartışma konusu olması kategorinin bu denli keyfi ekleniyor olmasınadır. Buna göre tüm ASALA ve benzeri örgüte mensup olup, Türk kişilere yönelik türlü ölümcül eyleme karışan herkesi Türk karşıtı diye etiketlemek gerekiyor. Sözünü ettiğimiz kişi Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde de Ermeni kökenli birine karşı benzer eyleme girişebilirdi. Burada kurbanın asker oluşu devreye giriyor olmalı. Gördüğünüz gibi kişisel yorumlarla bu olay her yere çekilebilecek türden. Yukarıda Takabeg'in yorumu dikkate alınmadı. "Kendinin beyanı hakkındaki kullanıcılarının kişisel yorumlarına göre değil, Vikipedi:Doğrulanabilirlik, Vikipedi:Tarafsız bakış açısına uygun, birden fazla bağımsız ve tarafsız Vikipedi:Güvenilir kaynaklara göre (o kaynaklardaki değerlendirmeler ve tanımlamalara göre) yazılmalıdır ve kategorilendirilmelidir" demişti. -esc2003 (mesaj) 08:13, 3 Ocak 2014 (UTC)

@Oğuzhan, kişinin ifadesi ve aldığı mahkumiyetin nedeni nedense güvenilir kaynak olarak değerlendirilmedi arkadaşlar tarafından. yukarda da söylemişimdir,bir kez daha söyleyeyim. bu tür 'karşıtlık' kategorilerinin sorunlu olduğunu ve rastgele eklenmemesi gerektiğini düşünürüm. ancak ülkeler arası sıkıntıya yol açmış bu cinayetin havada karada bu kategoride olduğu açık. asala örgütünde zaten 'türk karşıtlığı' kategorisi mevcut, dolayısıyla örgüt mensubu olan herkes de bu kategoriye eklenmiş oluyor. ne türkiye'de ya da başka bir yerde olması, ne de asker olması konumuz değil. konumuz, bu cinayetin gerek mahkemece, gerekse medyada bu yönde işlenmiş olması. kişisel yorum, eklenmesinin engellenmesindeki ısrarda aranmalıdır. --kibele 09:34, 3 Ocak 2014 (UTC)

  • Konu ve niyet gayet anlaşılırdır fakat altında ne aradıkları bilinmeyen bir kullanıcı tarafından kategori kişisel bir yorumla, olmayan kaynaklarla öyleymiş gibi garip bir şekilde savunuluyor. Kategoriyi ekleyen Oğuzhan'a neden eklediğini sormam gerekiyordu ve bunu aylar öncesinden yaptım fakat kendisi aktif olmadığı için cevabı gecikti. Şu an görüldüğü gibi eklenme sebebinin kişisel çıkarım olduğu verilen cevaptan anlaşılmaktadır. Yukarıda Takabeg'in söylediği haricinde mantıklı hiçbir açıklama bulunmamaktadır. Vikipedi ilkeleri güvenilir kaynaklara göre maddelerin şekillenebileceğini açıkça söylüyor. Güvenilir kaynak varsa eklensin. Yoksa bunu savunmak sadece taraflı olunduğunu gösterir. ASALA kategorisinde ekli olduğu için, Türk karşıtlığı kategorisini ASALA mensuplarının maddelerine eklenmesi gerekmemektedir deniliyor madem Gurgen Yanikyan gibi örgüt kurulmadan önce eylemde bulunan kişinin kategorisine bunu eklemekte bir sakınca yoktur. Ancak kişinin maddesinden Ermeni katiller kategorisi dahi yukarıdaki kullanıcı tarafından TBA öne sürülerek kaldırılmıştı. -esc2003 (mesaj) 10:00, 3 Ocak 2014 (UTC)

"altında ne aradıkları bilinmeyen bir kullanıcı tarafından" ile başlayan, şu şurada şunu yaptı, ee, şu maddede de eklemek gerek gibi yorumlar konu dışıdır, sadede gelinsin. 'olmayan kaynaklarla öyleymiş gibi' denmiş de, kişinin kendi ifadesi ve mahkemenin kararı ve medyadaki yorumlar ve iki ülke arasındaki durum dışında nasıl bir kaynak beklentisi vardır ve ne olunca bu kategori eklenebilir, açıkça söylenirse kaynak ekleyecek olanların yolu açılmış olur. --kibele 09:35, 4 Ocak 2014 (UTC)

"...bu kavram zaten öyle sık sık kullanılan bir şey değil, dolayısıyla kaynak kullanımı da zor..." denildikten sonra nasıl bir kaynak beklentisi içinde olunduğundan bahsetmek yersiz. Kişi kendi ifadesinde aşağılandığını, bu nedenle öldürdüğünü iddia ediyor. Mahkemenin kararı da kişinin iddiasının kanıtlanmadığını, cinayetin önceden tasarlanarak gerçekleştirildiği, kurbana aşırı zulmedildiği şeklinde. Benzer şeyleri defalarca söylemenin gereği yok. Bunca yıldır Vikipedi'de olup kaynaklar konusunda bilgi sahibi olunamamışsa bu beni ilgilendirmez. "şu şurada şunu yaptı, ee, şu maddede de eklemek gerek gibi yorumlar konu dışıdır" Kullanıcıların değişikliklerini bu şekilde yorumlayan kullanıcıların konu dışılığından bahsetmesi de manidar. Bu yapılanların yanında bir hiç. Ve zaten konu dışı bir durum olduğunu zannetmiyorum. -esc2003 (mesaj) 09:50, 4 Ocak 2014 (UTC)

konuyla ilgili konuşmuyor olmanız herkesin gözünün önünde olup bitiyor, ayrıca birşey söylemeye gerek yok. kaynaklarda 'ermeni' olma faktörü çok açıkça belirtiliyor, özenle alıntılamamak da sizin sorununuz. --kibele 09:53, 4 Ocak 2014 (UTC)
Kişilerin öldürdüğü şahısların etnik kökenleri doğrultusunda karşıtlık aramak kaynak yoksa kişiseldir. Mahir Çayan bir İsrailli diplomatı rehin alıp öldürdüğü için maddesine antisemitizm kategorisini eklemek kadar keyfi bu. Bir Azeri eylemci bir Ermeni diplomatı kaçırıp öldürdüğünde de muhtemelen olay Ermeni karşıtlığı olarak değerlendirilecek kimi kullanıcılar tarafından. -esc2003 (mesaj) 09:59, 4 Ocak 2014 (UTC)
işte bunların hepsi yine konu dışılık, yine kişisel yorum. bizim ne düşündüğümüz değil, kişinin kendisinin, mahkemenin ve medyanın ne söylediği önemli. varsa çayan'la ilgili bu yönde kanıtlar eklenir ama yok, burada ise istemediğiniz kadar 'ermeni' lafı uçuşuyor. --kibele 10:08, 4 Ocak 2014 (UTC)
ANADOLU için "...ermeni kişi maddelerine yaptığınız vandalizmleri hatırlıyor olmalısınız..." demiştiniz. Evet, kullanıcı Ermeni karşıtıdır. Tasvip etmiyorum bunu ama tartışmada dile getirmek ne kadar konuyla alakalıdır. Haklısınız veya değilsiniz demiyorum. Fakat gayet tarafısız olmaya özen gösteren benim için de bir millete mensup oluşum benzer şekillerde tarafınızdan defalarca tartışmalarda dile getirildi. Bunları daha fazla konu dışı ithamında bulunmamanız için söylüyorum. Gurgen Yanikyan'ın maddesine Türk karşıtlığını eklemek ister misiniz? Dilerseniz ben de ekleyebilirim. O kişinin maddesinde de istemediğiniz kadar 'Türk' lafı uçuşuyor. Ayşe Hür'ün metninden olan alıntıdan bunu görebilirsiniz. Ki "uçuşan Ermeni lafı" öldürülen kişinin Ermeni olmasından ileri geliyor. Ermeni bilgisini vermek gayet sıradan bir durum. Şu tartışmada da "niye Alevi diye nitelendiriyorsunuz. Bunu belirtmek Alevi oldukları için öldürüldü demek olur" düşüncesinde bir kullanıcı vardı. Sözlerinizin bir farkı yok. -esc2003 (mesaj) 10:21, 4 Ocak 2014 (UTC)

konu dışı kalmaktaki ısrarınız nedeniyle 'e pes' diyorum ve her maddeyi kendi tartışmasında konuşmayı öneriyorum bir kez daha. son sözüm de, bu maddenin kaynaklarının bu kategori için yeterli olduğudur. --kibele 10:34, 4 Ocak 2014 (UTC)

Beklenen karşılık (cevap değil) geldi ve pes demek bana daha çok yakışacak. Ee pes! Konu dışına çıkma diyecek son kişi olduğunuzu bir kez daha hatırlatayım. "Son sözüm de.." ben ne dersem odur demek olmuş fazlasıyla. Niçin bir gün sonra cevap verdiğinizi bilmiyorum ancak tartışmaların sizin stresinizi atacağınız yerler olmadığını bilmenizde de fayda var. -esc2003 (mesaj) 10:48, 4 Ocak 2014 (UTC)