Tartışma:Rakun köpeği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkiye'ye de varmış olamazmı?[kaynağı değiştir]

Az önce bu maddeyi çevirirken aklıma takıldı: 1928 ve 1950 yılları arası Ukrayna'da 10.000 adet doğaya salınmış, ve bundan sonra sırf 1960 yılına kadar, yani 10 yıl içersinde Finlandiya'ya ve Almanya'ya kadar yayılmış. Peki bu son 50-80 yıl içersinde karadenizin etrafından dolanıp Türkiye'ye de gelmiş olamaz mı ozaman? Madde de yazdığı gibi, çok ürkek ve saklı yaşayan ve sırf geceleri aktif olan bir hayvan olduğu için Türkiye'de belkide henüz hiçbir bilimcinin dikkatini çekmemiş olabilir mi acaba? Bu fikrimi buraya yazmadan duramadım:-) selamlar --Erdall 07:00, 7 Ocak 2007 (UTC)

Olabilir tabiki, Karadeniz Bölgesinin ormanlık bir bölge olduğu düşünülecek olursa fark edilmesi zor da olabilir--Atacameñoileti 11:24, 7 Ocak 2007 (UTC)

Doğu Karadeniz ormanlarını iyi bilen biri olarak hiç karşılaşmadığım bir tür. Belkide çok iyi gizleniyordur. --Karduelismsj 11:52, 7 Ocak 2007 (UTC)

Kimse göremediğine göre saklambaçcı rakun köpek den yönlendirme mi yapsak? yada Nyctereutes procyonoides saklambacus olarak Türkiye'de yaşayan yeni bir alt tür mü tanımlasak:-)) Soğuk bir espri oldu ya neyse--Atacameñoileti 12:05, 7 Ocak 2007 (UTC)

Bakıyorum ki latince ile aşinalığın artmış. Bundan böyle tanımlama işini sana bırakıyorum. --Karduelismsj 13:09, 7 Ocak 2007 (UTC)

Ingilizce Vikipedi'de hatta artik Fransa'da ve Italya'da bile görüldügü yaziyor. Ukraynaya cok daha yakin olan Türkiye'ye de gelmis olma olasiligi bence %99,9. En uygun türkce isimi bence, resime bakilinca "Bacaksiz köpek" olurdu :-) selamlar --Erdall 02:43, 8 Ocak 2007 (UTC)

Bugünden itibaren ormanlarda bacaksız köpeği (rakun köpeği) aramaya çıkıyorum benimle gelen var mı ? --Karduelismsj 10:25, 9 Ocak 2007 (UTC)

Ne o tek başına tırstın mı yoksa :-) Şaka bir yana zamanımız olsa da keşke şöyle Doğu Karadeniz'de turlama imkanımız olsa. Sana iyi aramalar--Atacameñoileti 10:49, 9 Ocak 2007 (UTC)