Tartışma:Río de la Plata Kral Vekilliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Arjantin (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arjantin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arjantin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selam. Tarih atlarlarına baktığımda Virreinato Türkçede Kral Vekilliği olarak geçiyor. Hıdivlik sanıyordum. Ama doğrudu Rio de la Plata Kral Vekilliği'ymiş. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:20, 5 Nisan 2008 (UTC)

Bildiğim kadarıyla Türkçede bunu iyi tanımlayan bir terim yok. Hidivlik bence Mısır'a özgü bir kavram, buraya uygun değil. Her ne kadar Mısır'daki durum Güney Amerika'daki bu sömürgelere benziyorsa da yerleşmiş bir kullanımı yok. Bu durumda Valilik en uygunu bence. Pekiyi Río de la Plata Sömürge Valiliği nasıl? Vikiyazar 14:17, 7 Nisan 2008 (UTC)----
Teşekkür ederim. Río de la Plata Sömürge Valiliği yaparsak icatımız olacak:)) Atlaslar (Türkçe) kullanılan Rio de la Plata Kral Vekilliği daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ancak daha bi kaç atlasa bakacağım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:58, 7 Nisan 2008 (UTC)
Hıdivlik ya da Hıdiv TDK'da yok. Sanırım eski bir kelime. Madde adı bence herkes tarafından kolay anlaşılabilir olmalı. Böyle kalmasını (tv de bir programda duymuştum ama maalesef kaynak veremem) ya da Río de la Plata Kral Vekilliği gibi bir ad olmasını tercih ederim. Buna benzer diğer maddelerde de (Peru Valiliği, Teni Granada Valiliği v.s v.s ) bu görüşüm geçerli--78.188.4.146 10:55, 23 Eylül 2008 (UTC)