Tartışma:Pruva

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ulaşım (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ulaşım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ulaşım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Pruva v. baş[kaynağı değiştir]

İkisi farklı kavramlar sanırım, en:Stem (ship) maddesi pruvayı anlatmıyor mu?--RapsarEfendim? 19:55, 1 Nisan 2013 (UTC)

  • Stem, geminin "en ucundaki" dikey kereste veya metal çerçeve parçası. Gövde iskeletinin en uçta birleştiği yer yani. Ahşap bir gemi modeli yaptığını düşün, iskelet halindeyken en uca eklediğin dikey parça. Pruva ise daha genel bir tabirle baş kısmı. Pruva stemi kapsıyor yani. İngilizce stem maddesinde alttaki resim altına bakarsan, "bu bow'da stem yoktur" diyor, yani geminin başı var ama stemi (pantolon çizgisi) yok.--Abuk Sabuk 22:20, 1 Nisan 2013 (UTC)
Haklısın :) Çok az bilgim olan bir konudur zaten. Burada güzel bir sözlük var, hem İngilizce karşılıklarını da vermişler. Stem=Baş bodoslama mı? Bir tekne omurgasının bas tarafa yükselmesi ve kalkması sonucu olşturulan dikey yade eğik kısım.Borda levhalaarı ve borda kaplamaları baş tarafta bu kısıma monte edilir. şeklinde tanımlanmış.--RapsarEfendim? 15:43, 2 Nisan 2013 (UTC)
  • Benim azıcık bilgim var bu konuda ama bunlar çok teknik konular. Senin verdiğin sözlüğe, şu ve şu kitaplara göre haklısın. Anladığım kadarıyla "kıç bodoslama" doğal olarak fazla kullanılmadığından zamanla "bodoslama" sözcüğü ile "baş bodoslama" kastedilir hâle gelmiş.--Abuk Sabuk 19:56, 2 Nisan 2013 (UTC)