Tartışma:Poisson dağılımı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu sayfadaki bazı matematik terimlerinin Türkçe karşılıklarının doğru verildiğinden şüpheliyim. Mesela, İngilizce "discrete" kelimesi benim bildiğim kadarıyla Türkçe matematik terimlerinde "ayrık" olarak geçer. Bunun gibi birkaç örnek daha var gözüme çarpan. Dikkatli olmak lazım, çünkü matematik konular üstüste yığılmasıyla ilerler; terimleri belli bir yerden sonra değiştirmek zorlaşabilir. Sanırım madde İngilizce'den çevrilmiş. Bariz ve yanlış anlamalara yol açabilecek çeviri hataları da var.

Ayrık - Aralıklı[kaynağı değiştir]

Bu notunuz icin cok tesekkurler. Evet, ben Ingiltere kariyerli eski bir universite istatistik hocasi oldugum icin, bu yazi maddenin altinda da ifade edildigi gibi, Ingilizce'den tercume. Pek ayrik terimini begenmemekle (ot hatirlattigi icin) beraber, istatistik terimleri icin International Statistics Institute ISI tarafindan hazirlanmis ISI Multilingual Glossary of Statistical Terms referans sozlugunu (web adresi [1]) kullanmak suretiyle bu terim karisikliklarini ayiklayip yazilari iyilestirmek gerekiyor. Ben butun yazdigim aralikli terimlerini ayrik terimine degistirmeye calisacagim. Ancak demis oldugunuz gibi bir ayrik (ot gibi), hertarafa yayilmis, sonunda 'aralikli' terimini 'ayrik' gibi birer birer elden gecirip sökmek gerekiyor!!! Elimden geldigini yapmaya calisacagim. Eger gozunuze carpan daha da bariz hatalar varsa siz de lutfen hemen degistirin. Sonunda onemi olan, kisisel yazi yahut ceviri degil bilimin bilincli aktarilmasi. Lutfen bu tartisma altina isminizi de yazarsaniz veya arka arkaya 4 tane ~ koyup otomatik olarak isminizin konulmasini saglarsaniz daha uygun olacak.noyder 06:19, 12 Temmuz 2008 (UTC)