Tartışma:Plaj

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Coğrafya (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Coğrafya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Coğrafya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Google kitaplarda bulunabilen sonuçlar:

  • 1998 Fakir Baykurt, Özyaşam: Genç emekli
    Ama yarısı halka çimerlik olacak.
  • 1990 Aziz Nesin, Rüyalarım Ziyan Olmasın
    (...) bir taşıtla yolculuktayken yada bir çimerliğin kumlarına sırtüstü uzanmış güneşlenirken (...)
  • 1978, Türk Dil Kurumu, Özleştirme Kılavuzu
    plaj çimerlik, kumla

Google aramasında bulunabilen bazı sonuçlar:

  • 2013, Reşad Mecid (çev. İmdat Avşar), Çok Yönlü Adam (Avrasya Yazarlar Birliği'nin çıkardığı Kardeş Kalemler Dergisi)
    Yine birkaç yıl önceydi, Antalya’da çimerlikte bile yanında taşıdığı defterine ne yazdığını bana da söylemiyordu.
  • 2007, Berna Olgunsoy, Balıkesir Yöresinden Derlenmiş Bitki ve Hayvanlarla İlgili İnanış ve Uygulamalar Üzerine Bir Araştırma (Yüksek Lisans Tezi)
    Bunun için de bu çimerlikler, iyi bir yerde, bütün gözlerden, nazarlardan gizli bir yerde kurulurmuş. (Bu alıntı Azerbaycan Türkçesinden Türkiye Türkçesine aktarılan bir kısımdan ancak çimerlik kelimesi aynen aktarılmış: Buna göre de hemin çimerlikler e'tibarlı yerde, bütün nezerlerden gizli olan yerde olarmış. Bu da lehçeler arası etkileşime bir örnek olabilir. Buna benzer bir şekilde Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği'nin sitesinde şöyle bir cümle bulunuyor: Abşeron yarımadasının Bakü çevresindeki dünyada eşsiz kumsal çimerlikleri turistler arasında geniş ün kazanmıştır.)
  • 1958, Fakir Baykurt, Yılanların Öcü
    Şehrin peştemal kuşanmış, ipek bürük bürünmüş hilal kaşlı güzelleri, denizin kıyısından, çimerlikten geliyor. --88.251.161.239 18:43, 12 Eylül 2014 (UTC)
  • 1983, Fakir Baykurt, Can Parası
    Sarımsaklı çimerliklerini sollayarak, hayıthk bir araziden, çamlık ve kayalık tepeye doğru koşuyorduk. --88.251.19.74 23:18, 26 Ocak 2017 (UTC)

Türkiye Türkçesi'nde hiç kullanılmayan sözcük[kaynağı değiştir]

İki yazarda gösterilmesi Türkiye Türkçesi'nde de kullanıldığını göstermez. Ayrıca dil bilgisi olarak da anlamı uymamakta. Anlamı olsa olsa çimerin (çimenin) yaptığı iş olabilir tıpkı yazarlık sözü gibi. Çarpık/çarpıtılan anlamı yayılmaya çalışılması da vandalizmdir. --123snake45 (mesaj) 18:28, 1 Şubat 2017 (UTC)

Dört yazar + TDK Özleştirme Kılavuzu. --88.251.168.126 17:25, 2 Şubat 2017 (UTC)

Çimerlik sözcüğünün dilbilgisi bakımından yanlış olduğunu öne sürmek için yapılan mukayese yanlıştır. Türkçede +lIk ekiyle yer adı da yapılmaktadır: silahlık, cephanelik, yazlık, vs. Ayrıca kaynak gösterilerek maddeye eklenen bir bilginin ısrarla silinmeye çalışılması vandalizm olmuyor da buraya eklenmesi mi vandalizm oluyor? --2001:A98:C060:80:B4B9:951:E7AB:5F18 11:35, 3 Şubat 2017 (UTC)