Tartışma:Pirinç

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Amerikan Pirinci alt başlığı reklam olarak yazılmış. Vikipedi'nin tarafsızlık ilkesine aykırı.Bu imzasız yazı 94.123.226.206 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Reklam amaçlıdır diyorsunuz. Bunu biraz açabilir misiniz. --Kmoksy 19:42, 13 Ağustos 2010 (UTC)
“(...)pişirme özellikleri yanı sıra yiyecek firması için onu mükemmel bir ürün haline getiren başka bir kalite özelliği de önemli ölçüde geliştirildi. Haşlanmış Amerikan pirinci (kolay pişer) çiğ halde sarı olmasına rağmen pişirildiğinde beyazlaşır. Yapışmaz ve tane tane kalır... ” Bu kısımda yiyecek firması hazır bir paragrafa sonradan katılmış gibi havada kalmış. Hangi yiyecek firması için böyledir? Metnin üç nokta ile bitmesi ise reklam ajansı yazısına benzerlik taşıyor. Ansiklopedik bir cümlenin tek nokta ile bitmesini daha uygun olacaktır. Ayrıca pirinç çeşitleri isimli bir alt başlık mevcutken neden ayrıca Amerikan Pirinci olarak yeni bir başlık daha açılmış?Bu imzasız yazı 94.123.226.206 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
İkna oldum. Yalnız, orada tek bir firma adı değil, sanırım "yemek şirketleri" kesdediliyor. Amerika'nın pirinçte lider olduğunu sanmıyorum, fazla abartılı ve de Amerikan pirinci diye bir çeşit bilmiyorum. Pakistan pirinci, Japon pirinci, Filipinler pirinci dense normal de, Amerikan pirinci fazla anormal kaçıyor. Ben o paragrafı çıkarıyorum. --Kmoksy 21:14, 13 Ağustos 2010 (UTC)