Tartışma:Pippi Uzunçorap

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İsveç (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsveç maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsveç kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kurgusal karakterler (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kurgusal karakterler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kurgusal karakterler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bir arkadaş kategori eklerse memnun olurumç--Baylan 12:37, 17 Mayıs 2006 (UTC)

Maddenin adı...[kaynağı değiştir]

..."Pippi Uzunçorap" olsa daha doğru değil mi ?

  • Orijinal dildeki halini bilemem ama İngilizce'deki stocking kelimesi tekil, stockings çoğuldur ve maddeye konmuş resimde de İngilizce "Pippi Uzunçorap" yazıyor.
  • Bununla paralel olarak, Can Yayınları'nın güncel baskılarında da bu kahraman hep Pippi Uzunçorap diye anılıyor [1].
  • Bununla da paralel olarak, Google'da gelen "Pippi Uzunçorap" dökümü ile "Pippi Uzunçoraplar" dökümü arasında büyük fark var:
    • "Pippi Uzunçorap" adının baskın şekilde daha çok olmasının ötesinde, gelen linklerin ve ilgili ciddi internet sitelerinin çokluğu daha bariz [2].
    • "Pippi Uzunçoraplar" adı ise ciddi bir bağlantı olarak hemen yalnızca Vikipedi'de var; gerisi, bizden kopyalayan ÇelikNet ile eBilgi siteleri ve birkaç tane de blog sitesi [3].
  • Ben de çocukluğumda, Can Yayınları'nın "Çocuk Dizisi" gibi bir adı olduğunu hatırladığım, kırmızı çerçeveli kapakları olan bir çocuk kitapları serisi bünyesinde okumuştum Pippi'yi ve adı hep "Pippi Uzunçorap" ya da "Uzunçorap Pippi" idi.

--Doruk Salancıileti 12:41, 12 Aralık 2006 (UTC)

Nedense aklımda hep Pippi Uzunçoraplar kalmış. Maddeyi aklımda kaldığı şekilde açmışım demekki. Verdiğiniz bağlantıda haklı görünüyorsunuz. Madde ismini değiştiriyorum--Atacameñoileti 12:49, 12 Aralık 2006 (UTC)
  • Açıkçası benim de aklımda Pippi Uzunçorap diye kalmış. --Mskyrider 12:53, 12 Aralık 2006 (UTC)
  • Ayrıca harırıs sayılır ölçüde [[4]] Uzun Çoraplı Pippi diye de geçiyor. Onu da yönlendirme yapıyorum--Atacameñoileti 12:58, 12 Aralık 2006 (UTC)

Pippi Uzunçorap[kaynağı değiştir]

Maddenin altındaki imzayı gören yok mu? Nedir bu terbiyesizlik! Lütfen Vikipedi hemen değiştirin. Deniz213.162.68.120 06:08, 11 Mayıs 2012 (UTC)

Bu geri alma işlemini siz de yapabilirdiniz. Her neyse, tamamdır. En azından haber verdiğiniz için teşekkürler.--RapsarEfendim? 09:14, 11 Mayıs 2012 (UTC)