Tartışma:Paraklit

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hristiyanlık (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hristiyanlık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hristiyanlık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İslam (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Her ne kadar çok samimi inancı olan bir Müslüman olsam da, bu maddede eksiklerin olduğunu belirtmeliyim. Özellikle son kısım tüm dinlere eşit uzaklıkta olan vikipedi için uygun değildir. Bu yüzden madde düzenlenmelidir.Bu imzasız yazı 88.229.215.126 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
TBA ihlali yaratan kısımlar temizlendi. Teşekkürler.--Gökhan 14:28, 18 Şubat 2010 (UTC)
  • Muhammed Esed’in yorumları bazı ön kabuller üzerine geliştirilmiş bir teoriden ibarettir. Buna göre:

1. İncil tümüyle doğrudur ve Tanrıdan gönderilmiştir. 2. İncil'in orijinal nüshası Aramice'dir ve kayıptır. 3. Tanrı yeni bir peygamber gönderecektir 4. Bu peygamberle ilgili bilgi bu orijinal incilde yer almakta, ancak kayıplara karışan bu incil’in yerine bugün kullanılan ve tahrif edilmiş olan İncil orijinal incil’e ait bazı işaretler barındırmaktadır.

Bu arada hıristiyan kaynaklarında incil'in ve isa'nın kullandığı dilin Grekçe olduğu ve bugünkü incillerin orijinal incillerin aynısı olduğu şeklindeki kanaati burada kaydetmek gerekiyor. M.Esed’in bu kayıp incilde geçtiğini iddia ettiği metne nasıl ulaştığı ve kelimeleri üzerine yorum yapabildiği diğer bir sorundur.Zohak (mesaj) 07:28, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Paraklitos, incilde gelmesi müjdelenen varlık, "teselli eden" anlamı aslında bir nitelik ve sıfattır. Bu anlamda önemli soru "neyi teselli eden kişi?"dir. Bu durumda bu sıfat amacına ulaşmıyor gibi. Ancak övülmüş kişi anlamı "ahmet" anlamında olması gerçekleşmiş bir durumu ifade ettğinden dolayı incilin büyük bir mucizesi olacaktır. Diğer ifade "tesellici" anlamı ise yoruma açıktır, gerçekleşmemiş bir hakikattır.