Tartışma:Tiger I

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Panzerkampfwagen VI Tiger sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Almanya (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Almanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Almanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Tigerlar Almanların savaş taktiği olan Yıldırım savaşı'na (blitzkrieg) da uymuyordu. Almanlar sanılanın aksine ilk başlarda çok kaliteli tanklara sahip değillerdi. Ama iyi koordinasyon, iyi ikmal ayrıca hızlı ve ani saldırıları amaçlayan blitzkrieg teorileri sayesinde Fransayı ve Polonyayı ele geçirmişlerdi. Tiger hantal bir tanktı çok yavaştı, ayrıca koca gövdesini hareket ettirmek için çok yakıt tüketiyordu, bundan dolayı menzili de kısa idi. Kısacası hızlı ve ani saldırı için gereken hız ve yüksek menzile sahip değildi."

Bu kısmı doğru bulmuyorum. Tiger'ın ilk üretildiği 1942 senesinin ortalarında, ve daha sonraları savaşın kaderinin yavaşça belli olduğu 43-44 yıllarında Almanlar artık tamamen defansa çekilmişlerdi. Dolayısıyla tanklarını da defansa ve uygun durumda saldırıya uygun olacak şekilde sağlam, zırhlı, ateş gücü yüksek şekilde yeniden dizayn etmeye başladılar. Tiger, bu tankların ilk temsilcisidir. Daha sonra daha da ağır, yavaş, ancak neredeyse yenilmesi imkansız(teknik aksaklıklar dışında) Tiger II'de bu serinin tamamlayıcısıdır. Demek istediğim, zaten üretildiği vakitte Almanlar'ın "Blitzkrieg" taktiği Rusya üzerinde başarısızlığa uğramıştı. Dolayısıyla Tiger'a bu bakımdan bakıp "yetersiz" demek biraz yoruma giriyor.

Sanirim o bölümü ben maddenin Ingilizce versiyonundan almistim. Eger bir yanlislik varsa gerekli degisiklikleri yapabilirsiniz. Örnegin tankin yildirim savasina uymadigini ancak o zamanlarda Almanlarin yildirim savasindan vazgectiklerini belirtebilirsiniz. Sonucta Vikipedi herkesin katkisina acik bir ansiklopedi :) --Ruzgarmesaj 18:06, 2 Aralık 2006 (UTC)
Çok eski bir tartışma ama bir iki satır yazmak istedim. Kaplan/Tiger tankı ihtişamlı bir tank... Ama bu eksiklikleri/dezavantajları olmadığı anlamına gelir mi? İkinci Dünya Savaşı ve öncesinde Alman tankçılığı bakımından en önemli uzmanlardan biri belki de birincisi olan H. Guderian'ın Kaplan tankı ile görüşleri çok da olumlu değildir. Blitzkrieg'e uygun olmayan Tiger, stratejik savunma için de uygun değildir. Saldırı değil savunma silahı diyorsak, kundağı motorlu tanksavar toplarına bakarsak, Tiger'ın onlardan farklı yönleri olduğunu görebiliriz. Tiger iyi bir savaş makinasıdır, ama saldırı veya savunma yapan bir ordu için daha cazip tasarım ilkeleri vardır. KültürDilMedeniyet (mesaj) 21:42, 9 Ocak 2017 (UTC)

Okunusda bir degisiklik yapmisimdir! Almanya'dan Fatih ;-)

Bir kac teknik degisiklik de yapmisimdir, örnegin mermi sayisi vs.--Fatih

bazi teknik detaylar www.panzerlexikon.de den alinmistir--Fatih

Okunuşlar çevrilirken rakamlar çevrilmez. O zaman T-34'ün okunuşunu yazarken 34'ün Rusça okunuşunu yazmak gerekir. --Ruzgarmesaj 14:59, 7 Şubat 2007 (UTC)

Ayrıntı Hatası[kaynağı değiştir]

t-34'ler aslında ağır tanklar değildir üretilmesi daha basittir benzerlerini sherman içinde söyliyebiliriz --Semih Sevinç 13:27, 14 Ekim 2008 (UTC)