Tartışma:Osmanlı ordusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Osmanlı Ordusu sayfasından yönlendirildi)
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.

Bir yanlışlık vardı[kaynağı değiştir]

Galiba dikkate alınmadan kapıkulu bölümüme sipah yerine sipahi yazılmış ama düzelttim.Değişiklik yapacak olan arkadaşlar dikkatli olsun. E-16 >>>kapıkulu süvarilerinin bölüklerinden birinin adı sipahoğlanı veya sipahtır, sipahi tımarlı süvariler için kullanılır.

dkomutan alparslanın adı yanlış yazılmış alpaslan yazılmış düzeltin

Ordunun ismi[kaynağı değiştir]

Ordunun ismi "Kutlu Osmanlı Ordusu" anlamındadır. Bu da eklenirse iyi olur. Apolas Lermi 18:38, 27 Şubat 2009 (UTC)

  • İsim konusunda bi tarih doktoruna danıştım; Osmanlıcasında " عثمانلي" (osmanlı) kelimesi olmuyormuş. Ayrıca هومايون kelimesindeki ilk و (waw) harfi de olmayacakmış. Yani şu şekilde olacakmış: همايون .Ben düzeltiyorum :) Apolas Lermi 21:37, 2 Mart 2009 (UTC)

Padişah Hazretleri[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar Sancak resimlerinde padişah hazretleri yazıyordu bende hazretlerini kaldırdım çünkü yanlı bir söz Venmark 15:14, 8 Ocak 2011 (UTC)

  • sadece meraktan soruyorum madem "hazretleri" yanlı oluyor mustafa kemal paşaya atfedilen "atatürk" yanlı bir söz olmuyormu? yani türklerin atası olma hakkını ona kim verdi? turanstudio 13:21, 27 Nisan 2011 (UTC)
hazret unvan, atatürk ise verilmiş bir soyadı. --ki bl 10:49, 29 Nisan 2011 (UTC)

Ansiklopedinin maddesine benzemiyor. Duraklama Döneminde Osmanlı Ordusu, Yükselme Döneminde Osmanlı Ordusu, Beylik-Devlet Döneminde Osmanlı Ordusu maddeleri de varmış (ayrıca baknız Kategori:Osmanlı Devleti askeriyesi). Buraya aktarılsın mı ? Takabeg ileti 06:31, 9 Haziran 2012 (UTC)

Ayrıca bu devirde çok fazla kadın alış verişi olmuş,ilişkileri arttırmıştır.

Arkadaşlar sözü kim yazdı? Osmanlı yaptı mı öyle şey? SuperTakım 20:14, 26 Ekim 2013

Osmanlı ordusu olması gerekmiyor mu? Nizam-ı Cedid Ordusu gibi özel ad değil? --Cobija (mesaj) 23:10, 20 Eylül 2017 (UTC)

Evveliyatında Osmanlı askeriyesi imiş zaten madde adı. Klasik Osmanlı Ordusu ve Modern Osmanlı Ordusu maddelerini de buraya aktarmak lazım aslında. --Cobija (mesaj) 09:46, 22 Eylül 2017 (UTC)