Tartışma:Osmanlı İmparatorluğu kuruluş dönemi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Osmanlı İmparatorluğu maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bulgaristan (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bulgaristan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bulgaristan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Orta Çağ (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Orta Çağ maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Orta Çağ kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kaynak sıkıntısı ve yanlış bilgiler[kaynağı değiştir]

Maddede şu an bir çalışma var gördüğüm kadarıyla ve herhangi bir kaynak gösterilmediğini görüyorum içerik için. Belki sonradan eklenecektir, bilemiyorum; ama şu anki içeriğin bir kısmı yanlış bilgiler içeriyor. Ertuğrul Gazi'nin babası kesin olarak bilinmemekte ve kaynaklara göre farklılık göstermektedir. Maddesini incelerseniz, çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Süleyman Şah hakkında da keza farklı bilgiler mevcut. Bunların kesin bir dille yazılması değil de şu şu kaynağa göre şöyledir gibi ifadelerle yazılması çok daha uygun olacaktır.--RapsarEfendim? 09:18, 3 Mart 2013 (UTC)

Şu an üstün körü elimdeki kaynaklardan yararlanarak yazıyorum, kaynaklandırmayı daha sonra yapacağım. Ertuğrul Gazi kısmına hiç dokunmadım, eskisi gibi duruyor. Süleyman Paşa ile ilgili farklı kaynaklar ne söylüyor bilmiyorum açıkçası. Eğer elinde uygun bir kaynak varsa ve ona göre düzenlersen sevinirim. - Seyit mesaj 09:28, 3 Mart 2013 (UTC)
Çalışma tamamlansın hele bir :)--RapsarEfendim? 18:46, 4 Mart 2013 (UTC)

Süleyman Şah?[kaynağı değiştir]

Beylik öncesi dönem başlığının özellikle Süleyman Şah ile alakalı kısımlarının düzenlenmesi daha sağlıklı olur sanki... Gündüz Alp, Osman Gazi, hatta direkt kendi (Süleyman Şah) maddesinde Osman'ın babası konusunu aynı şekilde işlemişiz, ancak burası biraz eski kalmış gibi Emre Güneş123 (mesaj) 22.10, 12 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Osmanlı imparatorluğu kuruluş yılı[kaynağı değiştir]

önemli türk tarih profesörü halil inalcık tarafından söylenen 1302 tarihi olarak değiştirilmiştir . ayrıca 2021 yeni basım ders kitaplarında da 1299 yarine 1302 tarihi yazılmaktadır kaynağın değiştirimesini arz ederim --88.232.37.91 16.22, 27 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]