Tartışma:Atlantik Ortası Sırtı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Orta Atlantik Sırtı sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Makalenin adının "Atlantik Ortası Sırtı" olarak değiştirilmesini öneriyorum. Zira makalenin konusunun geçtiği ders kitaplarında "Atlantik Ortası Sırtı" adı ile anılmaktadır. Ayrıca "the Mid-Atlantic Ridge"nin Türkçe'ye tercümesi yine "Atlantik Ortası Sırtı"dır. Bununla birlikte, Yapısal Jeoloji kitaplarında geçen "Okyanus Ortası Sırtı" kavramına örnek verilmektedir. Gokhan85 14:55, 10 Ekim 2009 (UTC)

Değişiklik bence uygundur, üniversitelerde de okyanus ortası sırtı şeklinde kullanılıyor.--Gökhan 23:26, 25 Ekim 2009 (UTC)
Orta Atlantik Sırtı kulağa daha doğal geliyor sanki?? Google aramalarında da daha çok sonuç veriyor. Bahsettiğiniz kaynaklarda bu kullanım da mevcut mu? --Danbury ileti 07:27, 26 Ekim 2009 (UTC)
Orta Atlantik Sırtı konusunda size katılıyorum, küçük bir aramadan sonra bunun için de yeterince ciddi kaynağın mevcut olduğunu gördüm. Teşekkürler.--Gökhan 11:59, 26 Ekim 2009 (UTC)