Tartışma:Oltu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ermenistan (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ermenistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ermenistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Anadolu'nun en eski camisi[kaynağı değiştir]

Anadolu'nun en eski camisi Ebul Manucehr olarak biliniyor; Oltu'daki Cami icin [1] referansi olan var mi? Citrat 01:00, 12 Nisan 2007 (UTC)

Doğruluğunu, Vakıflar Genel Müdürlüğünden öğrenmek mümkün olabilir sanırım.--Etrüskileti 01:11, 12 Nisan 2007 (UTC)

Şeyhbızın Aşireti[kaynağı değiştir]

Araştırmalar şeyhbızınlıların kürt asıllı olduğunu gösteriyor.bu aşiret türkiyenin bir çok yeri olmak üzere tortum ,oltu ve erzurum merkezde de mevcuttur.bir kısım oltu daki şeyhbızınlar orada yaşayan Poşa dediğimiz romanlarla yakın olmuşturlar ve şeyhbızınlıların erzurum merkezde oturanlarıda oltu kökenklidir.ve yaşam tarzlarından dolayı birde oltu bölgesindeki Poşa kafkas çingenelere benzetilip çingene denilmiştir.çünkü başta tortum ve bir çok yerde yaşayan şeyhbızınlılara çingen denmez.gerçekçi olsun bilimsel olsun şuradan bakınız:

Bilgi kutusunda Erzurum il haritasının bulunması yanıltıcı; sanki bütün o topraklar Oltu'ya aitmiş gibi görünüyor. --E4024 (mesaj) 08:09, 29 Eylül 2014 (UTC)