Tartışma:Nohut (cins)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bitkiler (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bitkiler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bitkiler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mutfak (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Temelde Nohut anlamına gelen bir kelime neden İngilizcesi ile yer alsın ki? Maddenin Nohut maddesi ile birleştirilmesini öneriyorum--Erkan 21:09, 7 Haziran 2007 (UTC)

Sonuçta ,ingilizler iki ayrı kelime kullanıyor ama bizde tek kelime var değilmi?--Erkan 21:10, 7 Haziran 2007 (UTC)
  • Lütfen tartışma bitmeden yorum yapmadan maddeyi boşaltmayınız ve yönlendirmeyiniz. Birleştirilmesi istenen maddeler i,çerik kaybolmadan birleştirilmelidirler.--Erkan 08:11, 13 Temmuz 2007 (UTC)

nohut (cins) ve nohut (tür)[kaynağı değiştir]

Burada nohut türü (Cicer arietinum) değil nohut cinsi (Cicer) tanımlanıyor. Cicer anatolicum (Anadolu nohudu), Cicer canariense (Kanarya nohudu) gibi bir sürü türü olan Cicer cinsinin kısaca nohut dediğimiz türü Cicer arietinum 'dur. Dolayısıyla ve de teammüller gereği her ikisinin ayrı ayrı sayfalarda verilmesinde yarar var: nohut (cins) ve nohut (tür) olarak. -- Kmoksy 00:12, 18 Nisan 2010 (UTC)

Peki "cicer" nasıl okunuyor? --E4024 (mesaj) 15:45, 6 Ocak 2015 (UTC)