Tartışma:Noel Baba

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Aramızda konu ile ilgili bir ekonomist,sosyolog, dinbilimci vs. varsa "Noel baba" kavramına karşı olan görüşler, toplumlardaki olumsuz etkileri de yazıya eklenebilir. Şu haliyle çok ham bir makale. Mdakin 06:38, 2 Ocak 2006 (UTC)

Maddenin ayrılması gerekiyor[kaynağı değiştir]

Gerçi Noel Baba ve Aziz Nikolaos arasında bir bağlantı var, ama aynı kişiler değil. Bu yüzden maddenin ikiye bölünmesinin gerektiğini düşünüyorum. -Benne 14:07, 4 Temmuz 2009 (UTC)

  • Benzer bir tartışma İngilizce Vikipedi'de de devam ediyor. Onlar da yanılmıyorsam ayrı maddelerin birleştirilmesini istiyorlardı. Piskopos Nikola ile ilgili madde yazacak kadar yeterli bilgi olmadığı için bence şu an birleşik kalması uygundur ancak biraz geliştirilirse kendi maddesi de açılabilir. Ancak bu sayfadaki Nikola ile ilgili bilgiler kalmalıdır zira Noel Baba efsanesinin oluşmasında önemli bir rol oynuyor. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 23:34, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • @ Benne haklı. Noel Baba'nın kökeninin Finlandiya ve hattâ Hollanda olduğu da savunuluyor. Kar, geyikler, kutuplar vd. imgelere bakılırsa haksız da değiller hani. Demrecilik yapmanın ne gereği var? Diğer Noel Baba efsanelerine dair sayfalar açılarak Noel Baba maddesine yönlendirilir ve bütün bilgiler, tek sayfada verilir. MFEIspartaspor 15:05, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Kültür Bakanlığı[kaynağı değiştir]

4-5 sene önce Kültür Bakanlığı'nın Noel Baba'nın kemiklerini getirmek için İtalya'dan talep ettiğinde italyanlar artık bizde değil İrlanda'nın bilmem hangi kentinde bir katedral de yatıyor diye yanıtlamışlardı konu araştırılıp güncellenmeli sanıldığı gibi artık Bari'de değil.Mustafa----Turkoglu Mustafa 003 (mesaj) 07:30, 16 Ağustos 2015 (UTC)--Turkoglu Mustafa 003 (mesaj), 22 Aralık 2014 (UTC)

  • Britannica'daki bilgi hâlen aynı.(2. paragraf) Daha az güvenilir başka kaynaklarda da hâlâ kalıntıların çoğu Bari'de görünüyor.--Abuk Sabuk 18:22, 22 Aralık 2014 (UTC)