Tartışma:Nizâm-ı Cedîd

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Nizam-ı Cedid sayfasından yönlendirildi)

Nizam-ı Cedid Ordusu'nun mevcudu 230000'e yaklaşmıştır. yirmiücbin mi yazılacaktı? bildigim kadarı ile kapıkulu ordusunun toplam sayısı bile hiçbir zaman bu rakama ulaşmamıştır. Yanılıyor olabilirim.

Yazım Tarzına Lütfen Dikkat[kaynağı değiştir]

Ansiklopedik Açıklamalarda Ünlem İşaretinin Tam Olarak İşi Ne?[kaynağı değiştir]

Esasen böyle bi bölümü değiştirirken haber vermeye gereksinim falan duymamaktayım. Fakat müstakbel&/olası editörlere nispet olması açısından yararlı olucağını düşündüm: Bu bir ansiklopedidir. Serbest fanatizm tarlası değil. Nizam-ı Cedid başarılı bi tarihi oluşum olabilir, belki günümüze kadar ayakta bile kalmış olsalar Dünya daha güzel bi yer olabilirdi. Lâkin bunların kimse, bi ansiklopedide su götürmez gerçeklermiş gibi propagandasını yapamaz.

Her şeyi es geçsek, ünlem işareti nedir yahu... Evet, bence de Napoleon'u yıldırmış bi kuvvet adı savunulasıcadır, hatta şimdi burdan çıkıp forumun birinde bunu savunabilirim de. Evet, ben de gurur duymuyo değilim nice Türk tarihî başarılarıyla ve Türk karakteristikleriyle. Hatta az sonra gidip bi arkadaşımın kafasını da şişirebilirim bunları anlatarak. Ama bunu burda yapamam. Lütfen dikkat, buranın ne yeri olduğunu bilelim. Böyle savurgan ve bilinçsiz hareketlerden dolayı Türkçe Vikipedi gelişmemekte. Bu hareketler ayrıca geliştirmeye çaba sarfedenlerin emeğini de baltalamış oluyo.

Teşekkürler ---Dimitrakopulos 03:09, 25 Eylül 2008 (UTC)

Maddenin Mevcut Kaynakça Durumu[kaynağı değiştir]

Osmanlı Devleti ile ilgili önemli bir madde olmasına ve üstelik çok kısa yazılmış da olmamasına karşılık hiç kaynak belirtilmemiş. Bu konuda acil ilgilenilmesi gerekiyor. İyi çalışmalar.. Meden agan mesaj 16:08, 6 Temmuz 2011 (UTC)