Tartışma:Nikola Tesla

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Başarısız KMA Bu madde, eski bir kaliteli madde adayıdır. Adaylık sayfasını inceleyerek başvurunun neden başarısız olduğunu görebilirsiniz.

Eski adayların tamamı için arşive bakabilirsiniz.

Başarısız KMA Bu madde, eski bir kaliteli madde adayıdır. Adaylık sayfasını inceleyerek başvurunun neden başarısız olduğunu görebilirsiniz.

Eski adayların tamamı için arşive bakabilirsiniz.

Uslup wikipedia uslubuna pek uygun degil kanaatimce.

- Çok fazla havada kalan cümle var. Örnek olarak: "Tecrübesi onu doğru akım motorları ve dinamolardaki komütatör sorunlar yaratan, gereksiz bir karışıklık inandırmıştı." 'karışıklık inandırmıştı' ne demek?

karışıklığa inandırmıştı olacak sanırım. yinede iyi bir çalışma.88.230.254.190 10:45, 1 Ocak 2012 (UTC)

Tesla'nın hayatı tam doğru olarak verilmemiş.Daha iyi bir araştırma şart.

Birinci geleneksel ???[kaynağı değiştir]

Birinci geleneksel yazan arkadaşı ayakta alkışlıyorum. "Geleneksel Elektrik Fuarı" şeklinde düzenlenmiştir.

Eksik araştırma[kaynağı değiştir]

mesela bir philadelphia deneyi vardır onun mutlaka eklenmesi gerekiyor elinde yeterli derecede bilgi olan bir arkadasımız ekleme yapabilir...

cetin bal arastirmalari kaynak kabul edilemez[kaynağı değiştir]

nikola tesla makalesinde cetin bal'dan alinti yapilmis zaman yolculugu hakkinda. Cetin bal'in sayfasinda bunun kaynagi "bir internet dokumani" olarak gosteriliyor..Cok manidar.. Philadelphia kismi cikarilmali...

bu maddenin içeriği bilim dışıdır ve absürddür[kaynağı değiştir]

bu maddenin içeriği bilim-dışıdır( pseudo-science ) ve absürddür.

şablonları ben ekledim;

"vikipedi standardlarına uygun" değildir: ansiklopedik değildir, "magnetic flux density ve magnetic induction"'e birim olarak kullanılan "B" sembolünün ayrıca "tesla" birimi olduğundan bahsedilmemiş bile. veya bu alanlardaki çalışmaları da yoktur makalede. üniversiteden bir ünvan bile almamış olduğunu hakkında üniversitesi söylerken; "Dört yıllık eğitim dönemini üç yılda bitirdi" şeklindedir....................birçok yanlış bilgi mevcut makalede.

"madde taraflıdır" veya "madde tarafsız" değildir: "zamanda yolculuk", "metafizik güçleri" olduğu, "kahin olduğunu herkese inandırması", "uzaya ses dalgası" göndermesi",.....gibi birçok bilim-dışı( bilimsel değil ) iddialar vardır ki doğru değildir.

anafikir olarak: bu madde komik ve absürddür.

"kaliteli madde adayı" olması da aynı şekilde komiktir.

bu madde yanıltıcıdır, silinip kısa olsa da yeniden düzenlenmesi daha mantıklıdır; insanları yanlış bilgilendirmemek adına.

ingilizce bilenler; http://www.tesla-museum.org/meni_en/nt.php?link=tesla/t&opc=sub1 veya ingilizce wikipedia'nın "nicola tesla" maddesine bakabilirler.

teşekkürler.


bilirkişi eldarion benim koyduğum şablonları kaldırmış, hiç tartışmadan.

o zaman şu cümlere katılıyor:

"...Birkaç oda uzaklıktaki bir saatin tik tak seslerini bile duyabiliyordu. Odasında dolanan bir sineğin vızıltısı kulak zarlarını patlatacak gibi oluyordu. Birkaç kilometre öteden geçen bir at arabası neredeyse bütün vücudunu titretiyordu. ..."

"....Zaman yolculuğu....Korkunç Philadelphia Deneyi’nden sonra ki bu deney kısmen Tesla teknolojisiyle yapılmıştı, Nikola Tesla yolculuğun sırlarını kazara bulmuştu. ......"

"....Nicola Tesla'nın çalışmalarına göre daha önce belirtildiği gibi elektromanyetik dalgalar ile enerji transferi mümkündür. Aynı zamanda bu dalgalar çeşitli iklim değişiklikleri ve depremler meydana getirebilir. Bu deneyler günümüzde bir çok doğa olayının arkasında birilerinin bu deneyler üzerinde çalışmadığını düşünmeyi gerektirmektedir........" .................

nikola tesla'yı "peygamber" yaptınız, resmen.


Ne peygamberi ya peygamber anca gauss faraday fln olur, ELEKTROALLAHTIR NIKOLA TESLA!

bence wikipedinin nikola tes. sayfası standartlara uygundur.

bende katılıyorum

Çoğu şey Doğrudur Fakat Bilgiler Eksik![kaynağı değiştir]

Yazan çoğu şey doğrudur, ayrıca o tik tak sesleri ve benzeri şeyler de doğrudur. Fakat galiba not atlanmış, bu kısa bir süreliğine olmuştu (2 yıla yakın) ve sinirsel bir hastalıktı. Hiçbir doktor çözüm bulamamıştı. Neyse, ben de birkaç ek bilgi ekledim başa, bence uygundur.

Yanlış olan bilgiler de var tabii:

Nikola üniversiteye hiç gitmemiş, kendinin öğretmeni olmuştur. Daha yanlış var tabii ki, fakat makalenin hepsini okumaya zamanım yok, makaleyi okuyunca düzeltebilirim.

  • Tesla bildiğim kadarıyla Graz'da bir teknik üniversiteye gitmiştir. Hatta burada elektrik motorları dersinde hocaya bu motorların yeterince verimli tasarlanmadığını söylemiştir. Hocası da ona dersi geç de boşver yorm kafanı anlamazsın gibisinden bir şey söylemiştir.

Lütfen düzeltiniz[kaynağı değiştir]

Türkçe kaynak olarak madem yetersiz ya da absürd bulunan konular var, lütfen ingilizce link vermeden İngilizce çevirisini, doğrusunu yazıp Türkçe Wiki'ye katkıda bulununuz.

Bilgilerin doğruluğuna karar verecek kişi aklı başında okuyandır. Kişi saçma, gerçek dışı bulduğu konuları araştırır ve birikimiyle doğru olanı süzer. Wikipedia kutsal kitap değildir. Yanlış olan bilen tarafından düzeltilir.

Utanç Kaynağı Madde[kaynağı değiştir]

Ağır şekilde baltalanmış bir madde var karşımızda ve bunu destekleyenlerin de olması gerçekten çok üzücü. "Belki elektrik alanında bu kadar otorite birinin günümüzde çok az tanınmasının nedeni tanınmasının istenmemesidir." Belki de, sanırsam... İyi "zannımca" dememiş. Böyle wikipedi yazısı mı olur! Dahası da geliyor, "Eğer FBI, Nicola Tesla'nın bütün formüllerini ve çalışmalarını halka açıklasaydı bu şekilde belki de tsunami, ani iklim değişiklikleri ve bunun gibi olaylar açıklanabilir, arkasında kimler olduğunu öğrenilebilirdi." REZALET. Bu ne arkadaşlar, bunu mu destekliyorsunuz siz? Bu yazılar nasıl onaylanıyor? "Nicola Tesla'nın çalışmalarına göre daha önce belirtildiği gibi elektromanyetik dalgalar ile enerji transferi mümkündür." Tamam burada sorun yok; Tesla'nın, enerji transferi üzerine projeleri var ama, "Aynı zamanda bu dalgalar çeşitli iklim değişiklikleri ve depremler meydana getirebilir." Ne alaka? Kaynak? Gerekçe? Yok arkadaşlar böyle bir şey komik komplo teorilerinizi kendinize saklayın, burada saygın bir bilim adamını üzerine ciddi bir şeyler yazılmalı. Philadelphia Deneyi fiyaskosu! Tesla'nın bu deney ile ne ilgisi var? Maddenin kendisinde dahi bu ilgi yazmamış, İngiliz wikipediada dahi böyle bir şey yok. Nereden uyduruyorsunuz bunları? "Birkaç oda uzaklıktaki bir saatin tik tak seslerini bile duyabiliyordu. Odasında dolanan bir sineğin vızıltısı kulak zarlarını patlatacak gibi oluyordu. Birkaç kilometre öteden geçen bir at arabası neredeyse bütün vücudunu titretiyordu. Elli kilometre öteden geçen bir trenin düdüğü oturduğu sandalyeyi öylesine titretiyordu ki duyduğu acı dayanılmaz oluyordu. Ayaklarının altındaki zemin sürekli oynuyordu. dinlenebilmek için yatağının altına kauçuk minderler koyuyordu." Çizgi film kahramanı mı anlatıyoruz yoksa saygın bir bilim adamını mı anlatıyoruz? Aynı şekilde İngiliz wikipediada dahi Tesla'nın dini inancı için ortodoks denmemiş, ailesi ortodoks denmiş. Tesla da gençliği boyunca ortodoks inancı ile büyümüştür ama (inancının değişiklik tarihini kesin olarak bilmesem de) sonradan agnostik görüşü benimsemiştir.

Bu kadar rezalet nasıl onaylanmış? Kim hangi akla hizmet bunları yazmış? Söylenebilecek tek şey "utanç verici". Maymun Adam 22:12, 5 Kasım 2011 (UTC) Maymun Adam

Dediklerinizde haklısınız, gerçekten haklısınız. Burası herkesin değiştirebildiği ve kesin bilgi sunduğu garantisi vermeyen bir platform. Neyse, dediğiniz başlığı kaldırdım. Ansiklopedik bir içerik olmaktan uzak, özgün araştırmaya giren bir kısımdı. Ufak düzenlemeler yaptım ve bir ansiklopedide yer almayan kısımları da temizledim.--Rapsar da ne ki? 05:59, 6 Kasım 2011 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Ben de daha önce belirttiğim yerlerle ilgili yaptığım değişiklikleri belirteyim. Yine daha önce yazdığım sebeplerden ötürü Philadelphia bölümünü kaldırdım (konu ile alakası yok); doğal olarak Zamanda Yolculuk bölümü de kalktı (çünkü o da Philadelphia bölümüne bağlı) ve daha önce hatalı şekilde yazılıp da Zamanda Yolculuk içerisinde kalmış Kişisel Yaşamı kısmını da düzeltip başka bir alt başlık yaptım. Maymun Adam 21:25, 7 Kasım 2011 (UTC) Maymun Adam

Ben de değişiklikleri onayladım :)--Rapsar da ne ki? 08:23, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Tesla hakkında çok iyi bilinen şeylerden biri son derece muhafazakar ve dindar biri olduğudur. Maddede utanç kaynağı olak bir şey yok. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi makina mühendisi Erbakan da dindar bir insandı. İnsanların profesyonel alanları ile özel yaşamlarına ait unsurları birbine katmak esas utanç verici.

Böyle saçmalıkları nasıl onaylayabiliyorsunuz. Lütfen dikkatli olunuz.[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla#Edison_.C4.B0.C3.A7in_.C3.87al.C4.B1.C5.9F.C4.B1rken

"Haziran 1884’de Tesla yeniden New York'a yerleşti.New York' da travesiti olmaya karar verdi ve her gün 35 cm lik zenci yarragını içine almadan işinin rast gitmeyeceğine inaniyordu :) Atlantik seyahati sırasında bileti, parası, bagajlarının bir kısmı çalındı. Gemide kopan bir isyan sırasında neredeyse denize atılıyordu. Cebinde sadece 4 cent para, bir tavsiye mektubu, birkaç şiir ve çalınanlardan sonra kalan birkaç parça eşyasıyla New York'a vardı."

Böyle yazıları paylaşan gerizekalılarıda kınıyorum. Biraz terbiyeli olunuz, bu insanları merak edip okuyan insanlar var böyle bir yazıyı görmelerinin bu kişi hakkındaki görüşlerini nasıl etkileyeceğini bir düşününüz.

Ek olarak; https://tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla#Ki.C5.9Fili.C4.9Fi

Bölümünde 2. paragrafın sonunda gereksiz bir geyik yapılmış; "Galatasaray taraftarıdır" şeklinde. Bu zararsız bir trolleme olsada bununda düzeltilmesi gerekmektedir.

Saygılar... --Ufuko (mesaj) 19:39, 6 Şubat 2014 (UTC)

Onlar onaylanmamış, bekliyordu. Ben reddettim az önce.--RapsarEfendim? 08:17, 7 Şubat 2014 (UTC)

Nikola Tesla aynı zamanda bir mühendistir. Wikipedia'dan Nikola Tesla'yı "Nikola Tesla (Sırp Kiril: Никола Тесла, 10 Temmuz 1856, Smiljan – 7 Ocak 1943, New York), Sırp-Amerikalı mucit, fizikçi, mühendis ve elektrofizik uzmanıdır." şeklinde değiştirmesini talep ediyorum.

Eksik bilgiler[kaynağı değiştir]

Bilgilerde eksiklikler ve kaynak yetersizliği bulunmaktadır ve şablonlarda hatalar bulunmaktadır. 𝐊𝐞𝐩𝐥𝐞𝐫-𝟒𝟓𝐛 𝖒𝖊𝖘𝖆𝖏 ? 00.30, 25 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Ampülü Nikola Tesla İcat etti![kaynağı değiştir]

Son verilen bilgilere göre Ampülü Tomas Edison İcat ettiği şöyleniyor. Ama fakat Ampulü Nikola Tesla İcat etmiştir. 85.96.101.176 18.58, 28 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]