Tartışma:Nemli burunlu primatlar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Nemli burunlu maymunlar sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje 10K (B-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hayvanlar (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hayvanlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hayvanlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Nemli burunlu maymunlar, eski ve anlamsız bir isim artık. Yerine, nemli burunlu primatlar, ıslak burunlu primatlar veya kıvrık burunlu primatlar terimleri daha uygun (bu isim kullanımını destekleyen makaleler[1][2], kitap[3]). İngilizce yazılarda da "wet nosed primates" deniyor. (örn. Kitap:[4] site:[5][6]). Aynı şey kuru burunlu maymunlar sayfası için de geçerli. HaythamKenwai efendim? 13.44, 31 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]

Kaynaklar[kaynağı değiştir]

  1. ^ "Islak burunlu primatlar (Strepsirrhini)". 
  2. ^ Grup, BilimFili Medya. "Zehirli Primat: Yavaş Loris | BilimFili.com". Zehirli Primat: Yavaş Loris | BilimFili.com. Erişim tarihi: 2021-10-31. 
  3. ^ Türkoğlu, Pedram (2021) Yaşayan Dinozor - Avian -
  4. ^ Langer, Peter (2017). Comparative anatomy of the gastrointestinal tract in eutheria : taxonomy, biogeography and food. Volume 1, Introduction, Afrotheria, Xenarthra and Eucharchontoglires. Berlin. ISBN 978-3-11-052773-5. OCLC 1011472939. 
  5. ^ "The Primate Order Explained: Monkeys, Apes, Lemurs..." untamedscience.com. Erişim tarihi: 2021-10-31. 
  6. ^ "Primates | Biology for Majors II". courses.lumenlearning.com. Erişim tarihi: 2021-10-31. 
Sayfa adını değiştirdim. Eski adının kullanımını destekleyen "güncel" kaynaklar gösterilirse tartışılabilir. HaythamKenwaï 🦖 efendim? 19.25, 18 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]