Tartışma:Mustafakemalpaşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Bu makalenin Mustafakemalpaşa makalesi ile birleştirilmesi gerekir.--Başak 07:38, 14 Kasım 2005 (UTC)

Birleştirilmiş. --Sadrettinmesaj 21:30, 25 Ocak 2012 (UTC)

Yunan İşgali[kaynağı değiştir]

Tahmini olarak 1911 doğumlu Osman isimli rahmetli dedemin anlattığı kadarıyla Yunan askerleri işgal sırasında halk arasında duyulduğu kadar tecavüz, işkence,.. vs. davranışlarda bulunmamışlar, aksine kişisel görüşlere (kadınlarla aynı ortamda bulunmama gibi) saygı göstermişler, maddi ve manevi haklara dikkat etmişler. Verdiği en basit örnekte, yunan askerlerinin gıda ihtiyaçlarını köylüden giderdiğini ve karşılığını ödediğini anlıyorum ("Rahmetli anam kuyu başına inek sulamaya gidince bakraçla süt bırakırdı ikindi vakti. Sabah gün ışıyınca inek sulamaya gidince boş bakracı alır gelirdi. İçinde hep altın olurdu. Sütün parası kadar. belki biraz daha fazlası kadar. Ama az değildi. Bu yunana gavur diyozya biz... işte o gavurlar müslümanların çoğundan çok dikkat ediyodu kul hakkına ne hikmetse..." Bu cümleler Dedemin ağzından dökülen tarafsız haber niteliğindeydi benim için. Bilgilerinize...