Tartışma:Murathan Mungan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sayfada ki bilgiler kişinin kendi internet sitesindeki bazı bilgilerle çelişiyor! http://www.murathanmungan.com/biography/

örn: "Murathan Mungan, 2l Nisan 1955’te Istanbul’da, Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi’nde doğdu." Crims 07:59, 18 Nisan 2007 (UTC)

Yazarın web sitesinden birebir kopyalanma[kaynağı değiştir]

Başlık tamamen yazarın kendi web sitesinde belirtilen özgeçmişin birebir kopyası olarak burda yer almış. Ben elimden geldiğince Vikipedi standartlarına göre uyarladım ancak başlığın en baştan yazılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Her ne kadar yazının tamamı başka bir kaynaktan kopyalanıp yapıştırılmış olsa da olası bir düzenlemede yazıdaki aşırı boyuttaki eserler kısımı bir eser listesine dönüştürülürse daha güzel olur diye düşünüyorum.Gökhanmesaj 20:06, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Bence kendi web sitesinden birebir alıntı yapmak standartlar dışında değil. Sonuçta kullanılan dil birinci şahıs değil. Ansiklopedik olarak baktığımızda keişisel web sitesinden alacağımız bilgi daha sağlıklı olmaz mı? Neden alıntı kısmını çıkarıyoruz? Sosyopat

Yeniden yazmaktan kastım kullanılan dilin bire bir aktarımı değil de bunun daha özgün cümlelerle ifade edilmesi. Bilginin sağlıklı olması fikrinize ben de katılıyorum. Buna rağmen yazıdaki eserler kısmı oldukça uzun ve üzerinde bir düzenleme yapılmasında fayda var. Sanırım konu şu anda bir kez daha düzenlenmiş.Gökhanmesaj 20:15, 21 Mayıs 2007 (UTC)
Madde http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Murathan_Mungan&oldid=843983 sürümünde kopyala yapıştır ile http://www.murathanmungan.com/biography/ sitesinden yapılmış. Sayfanın en altına bakınız.(© Copyright 2006 Murathan Mungan. All rights reserved.) Madde teliflidir. Düzenlemek telif ihlalini gidermez. İlgili arkadaşlar maddeyi tekrar yazmalı.Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:17, 21 Mayıs 2007 (UTC)
Bilgi için teşekkürler. Kaynak belirtilerek düzenlenmesinin doğru olabileceğini düşünmüştüm ama yanıldım sanırım.Gökhanmesaj 20:23, 21 Mayıs 2007 (UTC)
Maalesef kaynak belirterekte buraya bilgi aktarılamaz.Birincisi zaten sitede kaynak belirtilerek kullanılabilir denmiyor.İkincisi: dense bile Vikipedinin en büyük özelliği bildiğiniz üzere herkezin içeriği değiştirebilmesidir.Halbuki telif hakkı saklı (kaynak belirterek kullanabilirsiniz dense bile telif hakkı saklıdır) bir metinde içeeriği değiştirerek yayınlamak suçtur.Madde burada yayınlanırsa hiç kimse madde de değişiklik yapamayacak demektir.Bu da vikipedinin birinci kuralını geçersiz kılar.Bu sebeple buna da izin veremeyiz.--Machiavelli' msj 20:27, 21 Mayıs 2007 (UTC)
Tekrar açıkladığınız için teşekkürler.Gökhanmesaj 20:37, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Eşcinselliği[kaynağı değiştir]

Openly Gay - veya Eşcinsel oluşu, eşcinsel hareketleri desteklemesi sizce bir bilgi olarak burada yer almalı mı? Bu bilgiyi vermeden sanki madde eksik kalıyor gibi. 26 Temmuz 2010 - 3210king

Bence yer almalı. İnsanların cinsiyeti onların kimliklerinin bir parçasıdır. Öyle ki insanların isimleri cinsiyetlerine göre farklılık gösterir. Yani -istisnalar hariç- birinin ismini dahi duyduğunuzda cinsiyetini öğrenirsiniz. Bu durumda cinsel tercihin, sırf bazı insanlar tarafından onaylanmıyor diye, saklanması doğru değil (eğer şahıs bunu gizlemeyi tercih etmediyse). --Gufosowa (mesaj) 16:02, 11 Şubat 2017 (UTC)